Sådan gør du
Svampe-tapenade
Rens svampene grundigt for jord, hak dem groft og steg dem gyldne i vindruekerneolien. Tilsæt de øvrige ingredienser og blend det hele til en ensartet masse.
Grillet rosenkål
Rist hasselnødder i ovnen ved 165° i ca. 10 minutter. Vask rosenkålene og nip de yderste blade og bunden af. Halver rosenkålene og steg dem gyldne på en pande med vindruekerneolie. Tilsæt æbleeddike, honning og salt. Vask persillen grundigt og hak den fint.
Servering
Tilbered plantefarsen som beskrevet på forsiden af emballagen.
Rist brødet gyldent og skær æblerne i tynde både. Anret svampetapenaden ovenpå, herefter falafel, rosenkål, æblebåde og hasselnødder.
Ingredienser
Svampe-tapenade
200 g svampe efter årstiden, f.eks. champignon, kantareller, Karl Johan
1 spsk vindruekerneolie
1 løg
1 fed hvidløg
1 dl olivenolie
1 tsk citronskal
1 tsk tørret timian
Grillet rosenkål
500 g rosenkål
1 spsk vindruekerneolie
100 g hasselnødder
1 spsk æbleeddike
1 tsk akaciehonning
1 bundt bredbladet persille
1 tsk salt
Desuden
400 g Meyers Plantefars med svampe og timian
4 skiver daggammelt brød (gerne surdejsbrød)
2 æbler
grofthakkede hasselnødder