Tilbage til opskrifter

Bagt torsk med cremet muslingesuppe og hvide asparges

Få Meyers 3-retters nytårsmenu leveret lige til døren

Bestil her

Sådan gør du

Torsk

Skær skindet af fisken og salt den på begge sider, og lad den marinere natten over. Næste dag tørres fisken af, og der kommes en lille smule olivenolie og en smørklat på hver side, samt en lille kvist citrontimian. Bag fisken ved 150 grader i ca. 6-8 minutter, alt efter hvor tyk fisken er.

Cremet muslingesuppe

Rens muslingerne i vand så der ikke er noget sand og snavs tilbage. Kom muslingerne, fiskeben, urter og krydderier i en gryde og hæld vin og vand på. Kog det hurtigt op og lad det simre under låg i ca 20 minutter. Sluk for blusset og lad det trække i 10 minutter. Sigt suppen og tilsæt fløden og reducer evt. en smule. Smag til og skum suppe med en stavblender.

Purløg

Hak purløgen og blend den sammen med olien i 7 minutter på en blender med fuld hastighed. Sigt olien og opbevar den på køl. Kan også fryses.

Hvide asparges

Skræl aspargesene, gem skrællerne, og skær dem i 1 cm. tykke skiver. Damp dem ”al dente” og smag til med salt og peber.

Kartoffel chips

Start med at komme aspargesskrællerne på bagepapir og brænd den af i ovnen ved 250 grader indtil de er helt forkullet. Knus dem til pulver. Skær de små kartofler i tynde skiver på et mandolinjern og kom dem i kold vand for at fjerne så meget stivelse som muligt. Tør dem og friter dem sprøde i olien ved 140 grader. Når de er sprøde og lysebrune kommes de på fedtsugende papir og krydres med salt, eddikepulver og aspargesasken.

Urter

Skyl, slyng og tør urterne. Opbevar dem på køl i en boks med lidt papir i bunden.

Anretning

Se videoen nederst på siden.

Ingredienser

Torsk

140 g torskeryg (70 g pr. person)
salt

Cremet muslingesuppe

1 kg Blåmuslinger
300 g fiskeben
2 dl hvidvin
1 dl vand
10 g ingefær
1 kvist citrontimian
10 korianderblade
1 laurbærblad
1 kvist dild
1 kvist løvstikke
1 ½ dl piskefløde
salt og peber
citronsaft

Purløgsolie

100 g purløg
200 g vindruekerneolie

Hvide asparges

1 hvid asparges (1/2 asparges pr. person)
Lidt smør, vand og timian

Kartoffel chips

Små kartofler
salt og frysetørret eddike
Aspargesskrællerne
Olie til fritering

Urter

Plukket dild
Plukket brøndkarse