• Opskrift på Meyers æblegløgg

En skøn æblegløgg uden alkohol og derfor også en børnevenlig én af slagsen. Men den kan selvfølgelig opgraderes med lidt lys rom eller snaps lige inden servering.

Sådan gør du

Skær det ene æble ud i grove stykker og kom dem i en gryde sammen med most, sukker og krydderier. Sæt gryden på komfuret og kog den op. Så snart det koger, skal du tage gløggen af varmen og derefter lade den trække i ½-1 time, så den kan tage smag af alle krydderierne. Sigt gløggen over i en anden gryde og varm den let op igen. Smag evt. til med mere æbleeddike og frisk ingefær (tricket med frisk ingefær er at rive lidt på den fine side af et rivejern og så presse det imellem to skeer, så det kun er den rene, stærke ingefærsaft, der ryger i gløggen). Skær det sidste æble i kvarter, befri det for kernehus og skær frugtkødet i bittesmå tern. Fordel æbletern og tørrede tranebær i varmefaste glas og hæld den varme gløgg oveni.

Ingredienser

2 æble
3 spsk god æblemost
4 spsk rørsukker
2 stjerneanis
3 hele peberkorn
1 skive kardemommekapsel
½ cm frisk ingefær
1 kanelstang
2 nellike
40 g tørrede tranebær