Den Grønne

Oplev en frokost, der hylder planteriget og skubber til grænserne for, hvad vegetarisk mad kan være. Med grøntsagerne i centrum, sæsonerne som rettesnor og verdens store køkkener som udsyn, serverer vi frokost, der sender jer mætte, energifyldte og inspirerede tilbage til arbejdsdagen.

En frokostløsning fra planteriget

Med Den Grønne træder vi et skridt længere ind i det grønne landskab og flytter grænserne for, hvordan et vegetarisk måltid kan se ud – et måltid, der giver den fylde, velsmag, mæthed og tilfredshed, som mange af os er vant til at forbinde med råvarer fra dyreriget.

Vores grønne frokost er altså ikke bare en kødløs version af den velkendte frokostmenu. Det vegetariske måltid har sin egen identitet og består af flere retter, spreads, dressinger, brød og toppings, der supplerer hinanden. Hver dag vil der desuden tegne sig et tydeligt smagsmæssigt tema – for eksempel inspiration fra et bestemt verdenskøkken.

Minimum 10 kuverter pr. dag. Minimum 4 dage om ugen i alt.

Den Grønne frokost kan kombineres med Livretter, så I selv vælger, hvor mange dage I ønsker at spise vegetarisk. 

Vi leverer i hele Storkøbenhavn, Aarhus og omegn samt Randers, Silkeborg, Skanderborg, Horsens og Vejle.

Prisen er:

- fra 55 kr. per kuvert per dag (ekskl. moms). Fragt tilkommer. 

10-20 kuverter: 59 kroner

21-40 kuverter: 57 kroner

+ 41 kuverter: 55 kroner

 

 

 

Se ugens menu 

  • Én eller flere grønne dage?

    I vælger selv, hvor meget grønt I har appetit på

    Grøntsagerne har altid spillet en central rolle i vores frokostkøkken, og på de 15 år, vi har leveret frokostmåltider er der sket en tydelig bevægelse i retning af en endnu grønnere madkultur i Danmark – for sundhedens, planetens og velsmagens skyld.

    Derfor tilbyder vi muligheden for at tilvælge én eller flere grønne dage om ugen som supplement til Livretter, vores klassiske frokostbuffet. I kan naturligvis også nyde den grønne frokostbuffet alle ugens fem dage, hvis I ønsker det.


En dag med Den Grønne tag-selv-buffet

Menueksempel

DEN ENE

Den Ene er typisk en sammenkogt ret af sæsonens grøntsager sammen med mættende proteiner i en krydret sauce.
Ved siden af serveres fire slags tilbehør som fyldige salater, toppings, saucer, korn eller bælgfrugter.

Eksempel

  • Cremet korma-karry med butternusquash, porrer, rodfrugter og kikærter
  • Brune ris med ærter, kardemomme og sennepsfrø
  • Ristet kokos og sprødristede løg
  • Topping: Koriander, spinat, chili, mynte-raita og blommechutney

 

DEN ANDEN

Den Anden er helstegte grøntsager eller grønne proteinkilder som falafler, samosa eller rødbededeller. Ved siden af fire slags tilbehør som fyldige salater, toppings, saucer, korn eller bælgfrugter.

Eksempel

  • Bagt blomkål med tandoori og yoghurt
  • Krydderurtesalat
  • Marineret kål med gurkemeje og karry
  • Sprødristede mungbønner
  • Tørrede frugter: rosiner, dadler og abrikos

DESUDEN

Desuden er dagens smørbare spreads, postejer, skiveskårede delikatesser og grønt pålæg, som er oplagt at servere med brød.

Eksempel

  • Creme af selleri, cashew og bukkehorb
  • Aloo tikki (kartoffelkager med ærter og kikærtemel)
  • Bagte gulerødder og crudité med cremet kokos

 

BRØD, OST, KAGE OG SHOTS

Tre slags brød hver dag, sunde shots af friskpresset frugt og grønt hver onsdag og hjemmebagt kage hver torsdag. Oste én eller flere gange om ugen kan tilkøbes.

Eksempel

  • Rugbrød, hvedebrød og naanbrød med nigellafrø
  • Udvalgte nordiske og europæiske oste (tilvalg)
  • Onsdagsshots: æble - sencha - ingefær
  • Torsdagskage: Kokosmakron med mørk chokolade

"Den grønne menu er som at være på eventyr hver dag"

Sisse, SYBO games

Grøn velsmag

Et vegetarisk måltid, der fungerer, kræver at man gør sig særlig umage med at få det bedste ud af planterigets råvarer. Derfor arbejder vi med det grønne måltid ud fra en række grundprincipper:

Grønne måltider lægger i særlig grad op til en rundhåndet brug af krydderier og en målrettet tilsmagning, der får det bedste frem i de grønne råvarer. Vi arbejder aktivt med grundsmage, konsistenser, farver, aromaer m.m., så måltidet får både friskhed og tyngde.

Oplevelsen af smagsfylde og tilfredshed hænger som regel sammen med en passende intensitet af grundsmagen umami. Vi dyrker den grønne umami, der giver fylde og velsmag til vegetariske måltider.

De mange fantastiske grøntsager, der vokser tæt på os, vil være kernen i vores menuer. Det giver den bedste spisekvalitet året igennem, og man oplever at årstiderne skifter på tallerkenen. For at få den størst mulige variation forener vi det lokale og regionale med råvarer fra ikke helt så nære egne.

Inspirationen fra hele verden er afgørende, når man skal skabe tilstrækkelig variation over længere tid. Det gælder ikke mindst i det grønne køkken, hvor f.eks. de indiske, japanske, libanesiske og mexicanske køkkener giver fantastiske idéer til et levende grønt køkken fuld af smag.

I Nordhavn, hvor vi holder til, disponerer vi over betydelig kapacitet og kompetence i forskellige forædlingsmetoder som fermentering, tørring, røgning, syltning mm., som alle giver dybde og ekstra smag i det grønne køkken.

Den grønne bølge er i fuld gang. Et levende grønt køkken er et køkken, der hele tiden kigger ud over sig selv og går i dialog med nye idéer til tilberedningsmåder og retter.

Med det økologiske spisemærke i bronze har Den Grønne en økologiprocent på 30­-60.

KONTAKT OS HER ELLER PÅ 39 18 69 00 FOR AT HØRE OM VORES FROKOSTORDNING. SKRIV VENLIGST STILLINGSBETEGNELSE OG ANTAL DAGLIGT SPISENDE.

Kontakt os her for at bestille

{{Message}}

Feltet er påkrævet, udfyld venligst.

Feltet er påkrævet, udfyld venligst.

Feltet er påkrævet, udfyld venligst.

Feltet er påkrævet, udfyld venligst.

Ikke en gyldig e-mail adresse.

Feltet er påkrævet, udfyld venligst.

Feltet er påkrævet, udfyld venligst.


VEGETARISK FROKOSTORDNING

EN GRØN FROKOSTLØSNING

Meyers grønne frokostbuffet er en vegetarisk frokostordning, der hylder hele planteriget. Den sætter sæsonens friskeste grøntsager i centrum og sender alle medarbejdere mætte fra frokostbordet. 

Den grønne frokostordning er inspireret af både de råvarer, der er i sæson herhjemme, men når vores kokke rører i de grønne gryder, er det ofte også med udgangspunkt i idéer, krydderier og råvarer fra andre af verdens madkulturer. For eksempel byder både det indiske, mexicanske og libanesiske køkken på inspirerende idéer til tilberedning af grønne retter, som vores kokke ikke holder sig tilbage med at eksperimentere med. Derfor vil retterne i vores grønne frokostordning typisk være propfyldt med forskellige farver, aromaer, konsistenser og smage, der leder tankerne og smagsløgene hen på eksotiske steder.

 

VELSMAG OG MÆTHED HVER DAG

Vores vegetariske frokost består af flere forskellige retter, spreads, dressinger, brød og toppings, der alle supplerer hinanden og sørger for, at medarbejderne kan vende mætte og tilfredse tilbage til deres arbejdsopgaver. Retterne varierer fra dag til dag, hvor der oftest er et bestemt smagsmæssigt tema, for eksempel inspiration fra et bestemt verdenskøkken. Man kan vælge at få den grønne frokost leveret alle ugens dage, men det er også muligt at kombinere den med Livretter, som er vores frokostkoncept med kød. 

Den grønne frokostordning er for firmaer, der ønsker en sund, vegetarisk og bæredygtig frokost, hvor de gode råvarer og variationen er i centrum.

Nu kan du bestille firmafrokost på vores webshop