Sådan gør du
Vegetarcurry
Rens og klargør alle grønsagerne, og skær dem ud i grove tern (ca. 2x2 cm). Skær også æblerne ud i grove tern (behold skrællen på). Kom alle grønsagerne i en gryde sammen med olie, hvidløg og karry. Lad grønsagerne sautere stille og roligt i 2-3 min., og tilsæt så vand og eddike. Damp grønsagerne under låg i 4-5 min., til de er møre, men stadig med godt bid.
Tilsæt fløde, tag låget af og kog ind, til fløden begynder at tykne og samle grønsagerne, det tager ca. 2 min. Tilsæt friskrevet ingefær, citronskal og -saft, salt og peber, og smag til – måske skal der mere citron eller ingefær i.
Server curryen med det samme med frisk koriander på toppen. Curryen kan spises som selvstændig ret med naanbrød til eller som tilbehør til stegt fisk, fjerkræ eller lyst kød.
Naanbrød
Opløs gær i vand, tilsæt yoghurt og æg, og rør grundigt igennem. Tilsæt mel og salt lidt ad gangen, og ælt til en god og smidig dej. Brug en røremaskine eller de bare næver, og giv dejen prygl i 8-10 min., til den er glat og blank og slipper skålens sider. Lad dejen hæve lunt og tildækket i 1 time.
Del dejen op i 12 stykker, ælt dem, og slå dem op til naanbrød (aflange ovaler). Læg brødene på bageplader med bagepapir, og lad dem hæve op igen, ca. 15-20 minutter.
Pensl så på begge sider med olie, og drys med salt og jomfru i det grønne. Bag brødene i ovnen ved 250° med grill på, i 3-4 minutter på hver side. Hold øje med brødene, ikke alle ovne bager ens. Dine naanbrød skal være bløde – ikke sprøde.
Tag brødene ud, og lad dem afkøle lidt på en rist. Spis dem, mens de er helt nybagte og lune.
Ingredienser
Vegetarcurry
3 gulerødder
200 g knoldselleri
3 stængler bladselleri
2 porrer
2 løg
2 æbler
3 spsk rapsolie
1 fed hvidløg grofthakket
2 spsk karry
2 dl vand
2 spsk æbleeddike
1 dl piskefløde
10 g frisk ingefær
1 usprøjtet citron
havsalt
Friskkværnet peber
1 bundt koriander
Naanbrød (12 stk)
25 g gær
2 ½ dl vand
1 dl græsk yoghurt 2%
1 æg
600 g hvedemel
1 tsk salt
3 spsk olivenolie
havsalt
1 spsk nigellafrø