Tilbage til opskrifter

Sommersalat med røget makrel og rygeostcreme

Sommersalat er smuk og dejlig frokostmad, men passer også fint som fiskeindslag på et buffetbord. Du kan sagtens erstatte den røgede makrel med røget sild.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Salat

Skyl blomkålshovedet grundigt, og del kålen op i små fine buketter med en lille skarp kniv. Rengør radiserne, skyl agurken, krydderurterne og salaten, og pil rødløget.

Skær radiserne tyndt ud, og kom dem i koldt vand sammen med blomkålsbuketterne. Skær agurken i tynde skiver, rødløget i tynde strimler, og pluk hjertesalaten i blade. Slyng salat og krydderurter tørre i en salatslynge eller et viskestykke.

Gå makrellen efter for ben og skind, og pluk den i mindre stykker.

Rygeostcreme

Blend rygeost, mælk og citronsaft til en glat creme med en stavblender, og smag til med koldpresset rapsolie, salt, peber og sukker.

Marinade

Bland olie, citronsaft og hvidløg, og smag til med salt og peber. Sigt vandet fra blomkål og radiser, slyng dem tørre, og kom dem i en skål med agurkeskiver og marinade. Vend det hele godt rundt. Arrangér de marinerede grøntsager i bunden af et smukt fad sammen med røget makrel, hjertesalat og krydderurter.

Dryp rygeostcreme over salaten, og top med løg og blomster.

Ingredienser

Salat

1 lille blomkål
10 radiser med top
½ agurk
1 håndfuld dild, ramsløg eller kørvel
1 hjertesalat
1 lille rødløg
150 g friskrøget makrel

Rygeostcreme

50 g rygeost 45%
¾ sødmælk
2 spsk citronsaft
1 spsk koldpresset rapsolie
havsalt
Friskkværnet peber
½ tsk sukker

Marinade

6 spsk koldpresset rapsolie
3 spsk citronsaft
½ tsk finthakket hvidløg
havsalt
Friskkværnet peber

Pynt

½ håndfuld spiselige blomster som f.eks. viol, stedmoder, ramsløgsblomster, hjulkrone eller blomsterkarse