Tilbage til opskrifter

Salat med muslinger, korn og strandurter

  • Opskrift på salat af muslinger

Med denne salat er der god mulighed for at gå på jagt i vejkanter, haver og hegn efter sommerens vilde urter. Strandurter er rigtig gode til muslingerne men salaten er også virkelig dejlig, hvis du bruger vilde urter som f.eks. ramsløg, skvalderkål eller skovsyre, eller for den sags skyld letbitre dyrkede krydderurter som persille eller brøndkarse. Smag på de vilde urter, før du tilsætter dem dine salater. Er de meget karakterfulde, så hak eller del dem fint eller dosér dem behersket.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Muslinger

Rengør muslingerne med en stiv børste, og kassér dem, som ikke lukker sig ved et bank mod bordkanten. Kassér også beskadigede muslinger.

Kom muslingerne i en stor gryde med vand og lidt salt, og damp dem under låg, til de åbner sig, det tager 2–3 minutter. Muslingerne skal bare lige åbne sig, da de skal tilberedes færdig på panden.

Ryst gryden nogle gange undervejs. Hæld muslingerne i et dørslag, og lad dem køle en smule. Kassér de muslinger som ikke har åbnet sig. Pil de hele muslinger ud af skallerne, og læg dem på et stykke køkkenrulle.

Vend muslingerne med lidt mel, bare lige så der hænger lidt ved. Rist dem i brunet smør på en pande et par minutter, til de gyldne, og krydr dem med salt og peber.

Salat

Pluk og skyl spinat og vilde urter, og slyng dem tørre i en salatslynge eller et viskestykke.

Kog perlerugen efter anvisning på posen, og vend de endnu lune korn med olivenolie, citronsaft og sukker. Smag til med salt og peber.

Vend spinat, urter, korn og hakket skalotteløg sammen med muslingerne, og vælt salaten ud på et stort fad. Servér omgående, og stil gerne citronbåde og ekstra olivenolie på bordet.

Ingredienser

Muslinger

1 kg blåmusling
1 dl vand
havsalt
mel (til panering)
smør (til stegning)
friskkværnet peber

Salat

4 håndfulde babyspinat
3 håndfulde vildtvoksende strandurter (f.eks. strandvejbred, lægekokleare, strandasters, strandløg, strandsennep, strandtrehage)
100 g perlerug
3 spsk citronsaft
6 spsk olivenolie
½ tsk sukker
havsalt
friskkværnet peber
1 spsk finthakket skalotteløg