Tilbage til opskrifter

Røget laks med perlebyg

En dejlig nem og frisk salat med perlebyg, sprøde æbler og valnødder serveres med røget laks. Server den som den er med et godt stykke brød til eller som en forret.

Sådan gør du

Skyl perlebyggen igennem i koldt vand. Kom den i en gryde, og hæld rent vand på. Tilsæt også lidt salt, og bring i kog. Kog kernerne i ca. 20 minutter under låg. Træk dem derefter af varmen, og lad dem trække 5-10 minutter – stadig under låg.

Når byggen er kogt færdig – den skal være mør, men stadig med godt bid i – så smag den til med salt og peber. Rør rapsolie, fintrevet citronskal og citron- saft, akaciehonning, salt og peber sammen til en dressing, og lad dressingen stå i 5-10 minutter og trække smag.

Vask bladselleri og spinat. Snit bladsellerien helt fint, og bland den med spinaten i en stor skål. Skær æblet i kvarte, befri det for kernehus, og skær det i helt tynde skiver. Kom det ned i skålen til bladselleri og spinat, og tilsæt også kogt perlebyg og valnødder brækket i grove stykker. Bland salaten med dressingen, og anret den sammen med tynde skiver af røget laks, og server et godt brød til.

Ingredienser

1 ½ dl perlebyg
3 dl vand
havsalt
Friskkværnet peber
1 spsk koldpresset rapsolie
½ usprøjtet citron
1 tsk akaciehonning
2 stængler bladselleri
30 g babyspinat
1 æble
10 g valnødder
160 g røget laks