Sådan gør du
Skyl perlebyggen igennem i koldt vand. Kom den i en gryde, og hæld rent vand på. Tilsæt også lidt salt, og bring i kog. Kog kernerne i ca. 20 minutter under låg. Træk dem derefter af varmen, og lad dem trække 5-10 minutter – stadig under låg.
Når byggen er kogt færdig – den skal være mør, men stadig med godt bid i – så smag den til med salt og peber. Rør rapsolie, fintrevet citronskal og citron- saft, akaciehonning, salt og peber sammen til en dressing, og lad dressingen stå i 5-10 minutter og trække smag.
Vask bladselleri og spinat. Snit bladsellerien helt fint, og bland den med spinaten i en stor skål. Skær æblet i kvarte, befri det for kernehus, og skær det i helt tynde skiver. Kom det ned i skålen til bladselleri og spinat, og tilsæt også kogt perlebyg og valnødder brækket i grove stykker. Bland salaten med dressingen, og anret den sammen med tynde skiver af røget laks, og server et godt brød til.
Ingredienser
1 ½ dl perlebyg
3 dl vand
havsalt
Friskkværnet peber
1 spsk koldpresset rapsolie
½ usprøjtet citron
1 tsk akaciehonning
2 stængler bladselleri
30 g babyspinat
1 æble
10 g valnødder
160 g røget laks