Tilbage til opskrifter

Rødbedesalat med linser, æbler, blåskimmelost og rugknas

  • Opskrift på rødbedesalat med linser og rugknas

Kombinationen af saltbagte og rå rødbeder giver både bid og en god dyb smag. Linser, æbler, cremet blåskimmelost og knas gør salaten til en smagsbombe og et fuldgyldigt måltid – med en skive hvedebrød eller ristet rugbrød på siden. Du kan også servere den som tilbehør til bagt hvid fisk eller sammen med rester fra en simreret, som du vender med lidt eddike, olie og urter.

Sådan gør du

Skyl og skrub rødbederne grundigt. Tag den største eller ca. 150 g fra, og kom resten i et ovnfast fad. Vend dem med en god håndfuld salt, og bag dem ved 160° i ca. 1½ time, til de er godt møre.

Mens de bagte rødbeder stadig er meget varme, så gnub skindet af under den kolde hane.

Skær rødbederne i meget fine tern, og lad dem køle af til stuetemperatur.

Kog linserne i letsaltet vand i 25­-30 minutter – eller efter anvisningen på pakken – til de er møre, men ikke udkogte. Si vandet fra, og lad dem køle af til stuetemperatur.

Skræl de rå rødbeder, og snit dem i tern på samme størrelse som de bagte. Vend de rå rødbedetern med sennep, eddike, honning og olie.

Hak løget fint. Befri æblerne for kernehuse, og skær dem i tern, der matcher rødbederne.

Vend løg, æbler, linser og bagte rødbeder sammen med de råmarinerede rødbeder, og smag til med salt og peber, og juster evt. med honning og eddike.

Rør osten og cremefraichen sammen til en glat dressing, og smag til med salt, peber og lidt citronsaft.

Smuldr rugbrødet, og hak nødderne fint. Rist dem sprøde på en middelvarm pande i lidt vindruekerneolie. Krydr med salt, og vend med finthakket persille og knuste frysetørrede solbær.

Servering

Anret salaten i en skål med små skefulde af ostecremen, og drys med knas.

Tip

Et drys fintrevet frisk peberord til sidst giver et dejligt varmt bid til denne salat.

Ingredienser

600 g rødbeder
havsalt
friskkværnet peber
100 g grønne linser
2 spsk grov sennep
½ dl solbæreddike eller balsamicoeddike
1 spsk honning
½ dl koldpresset olivenolie
1 lille rødløg
2 æbler
25 g blå ost
½ dl creme fraiche (18 %)
1 tsk citronsaft

Knas

2 skiver rugbrød
25 g hasselnødder
5 g frysetørret solbær (kan undværes)
1 håndfuld persille
2 spsk vindruekerneolie

Find opskriften i Meyers salater året rundt

Find bogen her