Tilbage til opskrifter

Rødbederisotto med feta

  • Rødbederisotto

Selv om det ikke er den tanke, du umiddelbart får, så er risotto jo en mager ret, medmindre du øser voldsomme mængder reven ost og smør i. Du vil opleve, at rødbedesmagen i sig selv er så voluminøs, at det vil være overkill at tilføre parmesan. Kridhvid feta er til gengæld meget smuk på toppen og smagen larmer mindre. Har du ingen saftpresser, så køb rødbedejuice på flaske, eller riv rødbederne først, og kog så smag og farve ud i vand. Har du ikke krondild, så brug lidt dildfrø i stedet.

Sådan gør du

Vask rødbederne grundigt. Skær 2/3 af dem i grove stykker, og kør dem gennem saftcentrifugen. Du skal have ca. 5 dl rødbedesaft.

Kom de resterende rødbeder i en lille kasserolle. Hæld eddiken over og vand på, så det dækker. Kog rødbederne ca. 30 minutter, til de er sprød-møre. Pil dem, og skær dem i små tern.

Pluk dildkvistene af dildstænglerne. Skyl risen. Pil og hak de to slags løg. Sauter dem klare sammen med krondildskærmen, alternativt dildstænglerne, i oliven- eller rapsolie ved ikke for høj varme. Lad risen sautere med, til den er glansfuld.

Hæld Noilly Prat i gryden, og lad den kog ind i risene, mens du rører rundt. Krydr med salt og peber. Fortsæt processen med hønsebouillonen. Kom rødbedeternene i sammen med halvdelen af rødbedejuicen. Lad det simre, rør rundt, og tilsæt så resten af rødbedejuicen. Risene skal være møre, men have bid i kernen. Smag til med salt, peber og kirsebæreddike.

Anret i portioner. Kom lidt yoghurt ved. Vend dilden rundt i en skål med to dråber olivenolie, en dråbe citronsaft og en lille smule salt.

Fordel dild og feta udover risottoen, og nyd den straks, men lad den enkelte om mængden af peberrod.

Tip

Noilly Prat kan ikke erstattes af en hvilken som helst vermouth (som oftest vil være tilsat kunstige smagsstoffer), men du kan godt bruge en tør hvidvin i stedet.

Ingredienser

1 kg rødbeder
1 dl kirsebæreddike
1 bundt dild og gerne en krondildskærm
200 g risotto ris (fx Arborio)
4 skalotteløg
4 fed hvidløg
2 spsk ekstra jomfruolivenolie eller koldpresset rapsolie
Noilly Prat (vermouth - kan erstattes af en tør hvidvin)
3 dl mild hønsebouillon
havsalt
Friskkværnet peber
75 g smuldret fåre- eller gedefeta
friskrevet peberrod
4 spsk drænet yoghurt