Tilbage til opskrifter

PORTOBELLOGRYDE MED MISO OG GRØNKÅL

Smagsuniverset her er inspireret af den norditalienske klassiker ossobuco men med kødfulde svampe og miso som alternativ til kødet – og så tager den ca. en ottendedel af tiden at lave. Spis ris eller brød til. Og evt. et drys koriander og yoghurt rørt med et nip salt.

Sådan gør du

Hak løg, 4 af hvidløgsfeddene og gulerødderne – evt. ved at skære dem i helt grove stykker og blende dem groft i et stort glas med en stavblender – det sparer noget tid. Skær bladsellerien i tern.

Varm 3⁄4 dl olivenolie op i en mellemstor gryde, og rist grøntsagerne igennem i 3-4 minutter. Kom derefter 4 af salviekvistene i gryden sammen med miso, æblemost, tomater, kogte bønner og bouillon, og lad det simrekoge uden låg i 20-25 minutter, eller til saucen er kogt godt ind.

Skær svampene i kvarter, og steg dem ved høj varme i lidt olivenolie i en pande, til de har taget godt med farve og er skrumpet lidt. Tilsæt et enkelt fed hvidløg, du har mast fladt med en kniv, og den sidste kvist salvie, og rist videre et par minutter mere. Krydr med salt og peber, og tag panden af varmen.

Kom snittet grønkål i saucen, og kog igennem i et par minutter, til kålen er velintegreret. Smag til med salt og peber og evt. lidt eddike.

Kom svampene i gryden, eller anret det hele på et fad.

Ingredienser

2 løg
5 fed hvidløg
1 gulerod
3 stængler bladselleri
olivenolie til stegning
5 kviste frisk salvie
1 spsk miso
2 dl æblemost
400 g flåede, hakkede tomater
250 g kogte brune bønner
1 liter grøntsagsbouillon
400 g portobellosvampe
salt og peber
200 g grønkål snittet
æblecidereddike

Find opskriften i Meyers Hverdag

Find bogen her