Tilbage til opskrifter

Pakistansk butter chicken

  • Opskrift på butter chicken

Frilandskylling marineret i krydret og stærk sauce. Denne kulinariske kronjuvel har vi fra Noman Butt, som er født og opvokset i Karachi i Pakistan og som arbejder i Meyers Madhus. En perfekt ret, til de kolde tider.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Dagen før

Marinaden røres sammen til en ensartet masse. Vend kyllingen i marinaden, dæk kyllingen til og sæt den i køleskabet natten over.

På dagen

Forvarm ovnen til 175˚.

Tag kyllingen op af marinaden og fordel stykkerne på en bradepande.

Bag kyllingen i ovnen i ca. 20 minutter ved 175˚ til kyllingen har en kernetemperatur på 75˚.

Den overskydende saft fra bradepanden gemmes til saucen.

Sauce

Løgene hakkes og sauteres med smørret i 15 minutter til løgene er gyldne.

Krydderierne og tomatpure tilsættes og ristes.

Tilsæt hakkede tomater, cashewsmør og overskydende saft fra den tilberedte kylling.

Tilsæt derefter fløde og de hakkede mandler og kog saucen igennem.

Smag saucen til med salt og æblecidereddike.

Servering

Servér med naanbrød, ris, raita, toppet med ristede cashewnødder og koriander.

Ingredienser

700 g udbenet kyllingeoverlår

Marinade

5 spsk tandoori masala
1 spsk frisk ingefær
4 fed hvidløg
saft af en citron
2 spsk yoghurt
3 tsk salt
1 spsk rapsolie
1 tsk paprika edelsüss (eller sød paprika)

Sauce

2 løg
1 spsk tomatpuré
2 dåser hakkede tomater
80 g smør
2 tsk paprika edelsüss
2 spsk garam masala
1 tsk stødt koriander
5 dl fløde
3 tsk salt
50 g mandler
2 spsk æblecidereddike
1 spsk gurkemeje
1 spsk kanel
1 spsk stødt kardemomme
1 knivspids stødt nellike
3 tsk stødt chili
1 tsk stødt peber
4 spsk sukker
2 spsk cashewsmør
1 spsk spidskommen