Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Klejner

lun mælken i en kasserolle og rør gæren ud i. Pisk æg, sukker og smør ned i mælken. Herefter tilsættes kardemomme, citronskal, salt, vanilje og halvdelen af melet i blandingen og der røres godt sammen. Tilsæt den sidste del af melet og ælt din dej til den er glat og smidig. Stil dejen til hævning et lunt sted ca 1 times tid.

Rul nu den hævede dej ud på en mel dækket overflade, ca 1,5 - 2 cm tyk. Skær dejen ud i rektangler og lav et lille snit på langs i midten af klejnen og vrid klejnen rundt om sig selv. Lad dem stå og efterhæve mens olien varmes op til 170 C i en tykbundet gryde. Friter dine klejner ca. 2 min pr side. Herefter lægges de på fedtsugende papir og køler af.

Glasur

Rør citronsaft og flormelis sammen. Tilsæt evt. lidt farve og dekorer dine norske klejner.

Ingredienser

Klejner

2 dl mælk
40 g gær
100 g tempereret smør
2 stk æg
70 g sukker
1 stk vaniljestang
2 tsk stødt kardemomme
2 stk øko citron (kun skal)
500 g hvedemel
1 knivspids salt
1 liter fritureolie

Glasur

2 dl flormelis
4 spsk citronsaft
frugtfarve, evt. rød eller grøn