Få leveret en klassisk eller vegetarisk julemenu lige til døren

Læs mere og bestil årets julemenuer lige her

Sådan gør du

Klejner

lun mælken i en kasserolle og rør gæren ud i. Pisk æg, sukker og smør ned i mælken. Herefter tilsættes kardemomme, citronskal, salt, vanilje og halvdelen af melet i blandingen og der røres godt sammen. Tilsæt den sidste del af melet og ælt din dej til den er glat og smidig. Stil dejen til hævning et lunt sted ca 1 times tid.

Rul nu den hævede dej ud på en mel dækket overflade, ca 1,5 - 2 cm tyk. Skær dejen ud i rektangler og lav et lille snit på langs i midten af klejnen og vrid klejnen rundt om sig selv. Lad dem stå og efterhæve mens olien varmes op til 170 C i en tykbundet gryde. Friter dine klejner ca. 2 min pr side. Herefter lægges de på fedtsugende papir og køler af.

Glasur

Rør citronsaft og flormelis sammen. Tilsæt evt. lidt farve og dekorer dine norske klejner.

Ingredienser

Klejner

2 dl mælk
40 g gær
100 g tempereret smør
2 stk æg
70 g sukker
1 stk vaniljestang
2 tsk stødt kardemomme
2 stk øko citron (kun skal)
500 g hvedemel
1 knivspids salt
1 liter fritureolie

Glasur

2 dl flormelis
4 spsk citronsaft
frugtfarve, evt. rød eller grøn


  • Tag på kursus i Meyers Madhus

    Meyers Glutenfri Bagekursus

    Lær at bage luftige og aromatiske brød og lækre kager med meyerske bageprincipper – kun med naturligt glutenfri råvarer. På kurset indfører vi dig i teknikker og tips til godt glutenfrit bagværk: Du lærer gode glutenfri meltyper og deres karakteristika at kende, og vi arbejder med ælte-, hæve-, brødformings- og bageteknikker, glutenfri surdej og meget mere. Vi går i dybden med vores 10 glutenfri bagebud.

    Læs mere og bestil

Få leveret din menu lige til døren

Hemmeligheden er en dej, der smager så intenst af honning og er så florlet.

Sådan laver du fordejen til julens honningkager