Få leveret en klassisk eller vegetarisk julemenu lige til døren

Læs mere og bestil årets julemenuer lige her

Sådan gør du

Klejner

lun mælken i en kasserolle og rør gæren ud i. Pisk æg, sukker og smør ned i mælken. Herefter tilsættes kardemomme, citronskal, salt, vanilje og halvdelen af melet i blandingen og der røres godt sammen. Tilsæt den sidste del af melet og ælt din dej til den er glat og smidig. Stil dejen til hævning et lunt sted ca 1 times tid.

Rul nu den hævede dej ud på en mel dækket overflade, ca 1,5 - 2 cm tyk. Skær dejen ud i rektangler og lav et lille snit på langs i midten af klejnen og vrid klejnen rundt om sig selv. Lad dem stå og efterhæve mens olien varmes op til 170 C i en tykbundet gryde. Friter dine klejner ca. 2 min pr side. Herefter lægges de på fedtsugende papir og køler af.

Glasur

Rør citronsaft og flormelis sammen. Tilsæt evt. lidt farve og dekorer dine norske klejner.

Ingredienser

Klejner

2 dl mælk
40 g gær
100 g tempereret smør
2 stk æg
70 g sukker
1 stk vaniljestang
2 tsk stødt kardemomme
2 stk øko citron (kun skal)
500 g hvedemel
1 knivspids salt
1 liter fritureolie

Glasur

2 dl flormelis
4 spsk citronsaft
frugtfarve, evt. rød eller grøn


  • Tag på kursus i Meyers Madhus

    To generationer: Søde sager i juleudgave

    Vi skruer op for julehyggen i Madhusets køkkener og kaster os over nogle af favoritterne fra det søde julekøkken. I lærer bl.a. at lave jødisk-inspireret småkager med kanelsukker og arbejde med dej så der kan laves julesnurrer. Man skal minimum købe to billetter til vores to-generationer arrangementer. Vi anbefaler, at børnene er fyldt 7 år. Der arbejdes i grupper, selvfølgelig så børnene er sammen med den voksne, de følges med.

    Læs mere og bestil

Denne æblegløgg er en klassiker i Meyers Deli og en forrygende sjælevarmer på de kolde vinterdage. Den kan nydes af både store og små, da den er lavet uden alkohol. Se hvordan du kan lave den selv.

Sådan laver du æblegløgg derhjemme