Sådan gør du
Dagen før
Opløs gæren i vandet i en stor skål. Tilsæt posens indhold og rør det hele sammen. Rør dejen energisk igennem med en røreske så længe, du orker. Hold pause og fortsæt sådan til dejen bliver blank og samler sig om skeen. Det tager ca. 10 minutter og er god motion. Har du en røremaskine, kan den selvfølgelig få lov til at gøre arbejdet.
Fordel en generøs sjat olivenolie i et ovnfast fad og læg dejen i fadet, sørg for at fordele dejen jævnt. Stil fadet på køl i 12-24 timer.
På dagen
Tag fadet med dejen ud af køleskabet og lad den temperere i 1-2 timer. Hæld olivenolie ovenpå dejen og drys med lidt havsalt. Tænd ovnen på 200° og varm den godt op inden fadet med dejen sættes ind. Bag i ca. 30-35 minutter indtil centrumtemperaturen er 99°.
Ingredienser
Madbrød
1 portion Meyers madbrødsblanding
15 g gær
650 g vand
Desuden
Havsalt
olivenolie