Tilbage til opskrifter

Madbrød med surdej, ølandsmel og ramsløg

Vores madbrød indeholder en god portion stenformalet fuldkornsølandshvede og er smagt til med ramsløg, det nordiske hvidløg. Brødet er bagt af på vores brødblanding til madbrød, så nemmere kan det ikke gøres. Bag brødet, som du kan bage foccacia, med en god sjat olivenolie og havsalt – eller udnyt, at du har nogle rester til overs, som kan tilsættes i dejen såsom kogte kartofler, tomater eller ost.

Sådan gør du

Dagen før

Opløs gæren i vandet i en stor skål. Tilsæt posens indhold og rør det hele sammen. Rør dejen energisk igennem med en røreske så længe, du orker. Hold pause og fortsæt sådan til dejen bliver blank og samler sig om skeen. Det tager ca. 10 minutter og er god motion. Har du en røremaskine, kan den selvfølgelig få lov til at gøre arbejdet.

Fordel en generøs sjat olivenolie i et ovnfast fad og læg dejen i fadet, sørg for at fordele dejen jævnt. Stil fadet på køl i 12-24 timer.

På dagen

Tag fadet med dejen ud af køleskabet og lad den temperere i 1-2 timer. Hæld olivenolie ovenpå dejen og drys med lidt havsalt. Tænd ovnen på 200° og varm den godt op inden fadet med dejen sættes ind. Bag i ca. 30-35 minutter indtil centrumtemperaturen er 99°.

Tip

For smagens skyld anbefaler vi altid, at du koldhæver, men har du travlt, kan du fordoble gærmængden og i stedet lade dejen hæve 2-3 timer på køkkenbordet.

Ingredienser

Madbrød

1 portion Meyers madbrødsblanding
15 g gær
650 g vand

Desuden

Havsalt
olivenolie