Tilbage til opskrifter

Lun linsegryde med bacon og syltede løg

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Skyl linserne i koldt vand, og dryp dem af i en sigte. Skær bacon i tynde strimler, og kom dem i en gryde sammen med det hele fed hvidløg og rosmarinkvistene. Sauter baconen på lav varme i 4-5 minutter, til det begynder at blive sprødt. Tilsæt linserne, hæld vand på, så det dækker, og krydr med salt og peber. Bring gryden i kog, sku ned på lavt blus, og kog linserne i 30-35 minutter, til de er møre, men stadig har lidt bid.

Sylt rødløgene, mens linserne koger: Halver rødløgene, skær dem i tynde skiver, og kom dem i en lille skål. Mariner rødløgene med lidt salt, rørsukker og rødvinseddike, og lad dem trække i 15-20 minutter, så de falder lidt sammen, men stadig er helt sprøde.

Tag linserne af varmen, når de er kogt færdige, og smag til med olivenolie, salt og peber. Vend linserne med de syltede rødløg og masser af hakket persille. Spis linserne lune som en selvstændig ret eller som tilbehør til stegt fisk, fjerkræ eller kød.

Ingredienser

200 g grønne linser (puy-linser)
40 g bacon
1 fed hvidløg
5 kviste rosmarin
Havsalt
Friskkværnet peber
1 rødløg
1 spsk rørsukker
½ dl rødvinseddike
2 spsk olivenolie
½ bundt bredbladet persille

Find opskriften i Almanak

Find bogen her