Sådan gør du
Knus kardemomme og dildfrø i en morter. Kom couscous, knuste krydderier, rosiner, koldpresset rapsolie, citronskal og citronsaft i en skål, og overhæld med kogende vand.
Rør hurtigt rundt, så du får blandet alting godt, og læg så et grydelåg over skålen. Lad couscoussen trække i 10-15 minutter til al vandet er opsuget, og couscoussen er mør, og afkøl herefter.
Skræl og flæk agurken på langs, og skrab kernerne ud med en teske. Skær agurken i små tern eller i grovere halvmåner, som du har lyst til. Hak mynte, og ven den i couscoussen sammen med mynte. Smag couscoussen til - måske skal den have lidt ekstra krydderier, salt, peber og citron.
Her serverer jeg den krydrede couscous til grillet lammebryst, men det kunne også have været til lammekølle eller til kebabspyd af okse, dyr eller lam.
Ingredienser
3 kardemommekapsel
1 tsk dildfrø
200 g couscous
100 g rosiner
2 spsk koldpresset rapsolie
fintrevet skal og saft af en usprøjtet citron
5 dl kogende vand
1 agurk
10 blade mynte
salt
peber