Tilbage til opskrifter

Klassiske chokolade-makroner

Disse chokolademakroner fremstilles med en varm sirup der omdanner æggehviderne til en såkaldt italiensk marengs, der giver en blød, saftig, let sej makron.

Få leveret en klassisk eller vegetarisk nytårsmenu lige til døren

Læs mere og bestil årets nytårsmenu her

Sådan gør du

Chokolade -makroner

Forvarm ovnen til 140 grader ved varmluft.

Kom mandelmel, flormelis og kakaopulver i en skål, og bland det sammen med et piskeris.

Lav en italiensk marengs: Bring sukker og vand i kog i en kasserolle. Lad det koge til 110 grader - mål efter med et digitaltermometer. Mens siruppen koger, pisker du den ene halvdel af hviderne til bløde toppe. Hæld den varme sirup over hviderne i en tynd stråle under piskning. Vær omhyggelig med at hælde mellem skål og piskeris, hvis du bruger en røremaskine. Fortsæt med at piske hviderne, indtil de er afkølet til en temperatur på 45 grader.

Kom nu den anden halvdel af æggehviderne i mandelbladingen, og vend straks derefter marengsen i. Brug piskeriset, og bland det hele energisk sammen. Blandingen skal være flydende og danne et 'bånd'.

Gør nogle badeplader klar med bagepapir. Kom dejen i en sprøjtepose med en tylle, og sprøjt forsigtigt dejen ud i små runde dutter på størrelse med en gammel 5-krone. Sæt dem ikke for tæt på hinanden - de breder sig under bagning. Hold bagepladen med den ene hånd, og bank den anden flade hånd mod pladen med små bank. Lad nu dine macarons stå og lufttørre i minimum 20 minutter - og gerne 30 minutter. Dette bevirker, at den tørre overflade størkner en smule, og når ovnens varme rammer den lille macaron, så sprækker den, når æggehviderne kommer i gang med at hæve sig. Resultatet er en macarons med en smuk sprukken kant forneden.

Lad dine macarons bage midt i ovnen i ca. 12 minutter. Før bagepapiret over på en bagerist for at lade de små macarons køle af.

Ganache

Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Smelt den i et varmt vandbad eller i en mikrobølgeovn (ved 'de-frost' eller maksimum 500 W under hyppig omrøring).

Bring fløde og honning i kog i en lille gryde. Hæld en tredjedel af den varme fløde over chokoladen, og rør energisk med en gummidejskraber i midten af skålen for at skabe en elastisk kerne. Tilsæt derefter den næste tredjedel af fløden, og rør igen med gummidejskraberen, til du har en skinnende blank emulsion. Tilsæt smørret, når blandingen er 35-40 grader (mål med et digitaltermometer), og brug en stavblender til at forfine konsistensen. Vær opmærksom op at føre stavblenderen skråt ned i ganachen, ret så op og tænd. Ganachen skal være tæt i strukturen.

Samling

Kom ganachen i en sprøjtepose, og sprøjt ca. 1 spsk. på bunden af en makron, og sæt den sammen med bunden af en anden makron. Fortsæt, til der ikke er flere makroner.

Pak de færdige makroner i en tætsluttende beholder, og opbevar dem i køleskabet i 3 dage, før du serverer dem. Ganachen vil simpelthen 'smelte' sammen med makronbundende på herlig vis, så bund og ganache går i et.

Tip

De færdige macarons kan holde sig i et par uger i tætsluttende emballage i køleskabet.

Ingredienser

Chokolademakroner

125 g mandelmel eller fintblendede, smuttede mandler
150 g flormelis
25 g kakaopulver
150 g sukker
1 dl vand
3 æggehvider (100 g), delt i to halvdele
1 digitalermometer
1 sprøjtepose med rund tylle (11 mm)

Ganache

335 g mørk chokolade
2 dl piskefløde
50 g honning
60 g smør i tern
1 digitalermometer

Find opskriften i Meyers Chokolade

Find bogen her