Tilbage til opskrifter

Kikærte-curry med karamelliserede løg og kejserhatte, severet med spidskål-myntesalat

En mildt krydret karryret, hvor karamelliserede løg er base for saucen. Det er vores bud på den indiske ret choley dingri dopiaza. Den friske spidskålssalat giver et dejligt modspil til den runde, letrøgede smag i curryen.

Sådan gør du

Curry

Udblød kikærterne i rigeligt koldt vand natten over eller i mindst 6 timer. Hæld vandet fra.

Hak løg og rødløg. Varm olien godt op i en bredbundet gryde, og rist de hele spidskommenfrø, til de begynder at poppe. Skru lidt ned for blusset, kom løgene i, og steg ved lav til mellem varme, til løgene er gyldenbrune, men uden de branker undervejs – det tager 15-20 minutter.

Skær kejserhattene på langs, og lad dem stege sammen med løgene i et par minutter. Tilsæt revet ingefær, de udblødte kikærter, gurkemeje, stødt spidskommen, koriander og cayennepeber, og varm igennem i et par minutter under omrøring. Kom tomaterne i, og lad retten simre, til kikærterne er møre – ca. 45-50 minutter. Smag til med salt.

Salat

Dræn yoghurten ved at hælde den i et kaffefilter eller et vådt og rent viskestykke over en skål. Sæt den i køleskabet i 25-30 minutter, til den er drænet. Hak chilien helt fint, og rør den i den drænede yoghurt sammen med citronsaft og lidt salt.

Snit spidskålen så tyndt som muligt, gerne på et mandolinjern, og vend den sammen med yoghurten, frisk mynte og sesamfrø.

Server curryen med helt tynde ringe af rødløg, et drys nigellafrø, frisk koriander og spidskålssalaten.

Ingredienser

Curry

200 g tørrede kikærter
1 løg
2 rødløg
3-4 spsk. vindruekerneolie
1 tsk hel spidskommen
200 g kejserhatte
1 spsk frisk ingefær
½ tsk gurkemeje
1 tsk stødt spidskommen
1 spsk stødt koriander
½ spsk cayennepeber
300 g flåede tomater
Salt

Salat

2 ½ dl yoghurt 3,5%
½ grøn chili
Saft af 0,5 citron
½ spidskål
1 håndfuld mynte
1 spsk sesamfrø

Desuden

½ rødløg
1 håndfuld frisk koriander
1 spsk nigellafrø
Ris eller fladbrød som tilbehør

Find opskriften i Grønne proteiner

Find bogen her