Sådan gør du
Curry
Udblød kikærterne i rigeligt koldt vand natten over eller i mindst 6 timer. Hæld vandet fra.
Hak løg og rødløg. Varm olien godt op i en bredbundet gryde, og rist de hele spidskommenfrø, til de begynder at poppe. Skru lidt ned for blusset, kom løgene i, og steg ved lav til mellem varme, til løgene er gyldenbrune, men uden de branker undervejs – det tager 15-20 minutter.
Skær kejserhattene på langs, og lad dem stege sammen med løgene i et par minutter. Tilsæt revet ingefær, de udblødte kikærter, gurkemeje, stødt spidskommen, koriander og cayennepeber, og varm igennem i et par minutter under omrøring. Kom tomaterne i, og lad retten simre, til kikærterne er møre – ca. 45-50 minutter. Smag til med salt.
Salat
Dræn yoghurten ved at hælde den i et kaffefilter eller et vådt og rent viskestykke over en skål. Sæt den i køleskabet i 25-30 minutter, til den er drænet. Hak chilien helt fint, og rør den i den drænede yoghurt sammen med citronsaft og lidt salt.
Snit spidskålen så tyndt som muligt, gerne på et mandolinjern, og vend den sammen med yoghurten, frisk mynte og sesamfrø.
Server curryen med helt tynde ringe af rødløg, et drys nigellafrø, frisk koriander og spidskålssalaten.
Ingredienser
Curry
200 g tørrede kikærter
1 løg
2 rødløg
3-4 spsk. vindruekerneolie
1 tsk hel spidskommen
200 g kejserhatte
1 spsk frisk ingefær
½ tsk gurkemeje
1 tsk stødt spidskommen
1 spsk stødt koriander
½ spsk cayennepeber
300 g flåede tomater
Salt
Salat
2 ½ dl yoghurt 3,5%
½ grøn chili
Saft af 0,5 citron
½ spidskål
1 håndfuld mynte
1 spsk sesamfrø
Desuden
½ rødløg
1 håndfuld frisk koriander
1 spsk nigellafrø
Ris eller fladbrød som tilbehør