Tilbage til opskrifter

Kalkunfrikassé med asparges, gulerødder, edamamebønner og nye kartofler med løvstikke

er er en skøn sommerfrikassé med kalkun, gulerødder, grønne asparges og edamamebønner. Det er afgørende, at grøntsagerne ikke får for længe, da en af hemmelighederne bag en vellykket frikassé er de dejlige konsistenser fra grøntsagerne.

Sådan gør du

Frikassé

Drys kalkunstykkerne med salt, og kom dem i en gryde, og hæld bouillon ved. Tilsæt løg, laurbærblade og peberkorn, og lad det simre i 35 minutter. Hvis der danner sig skum på overfladen, så fjern det med en ske.

Kom gulerødderne i gryden, og lad dem koge sammen med kalkunen i yderligere 5 minutter. Fisk nu gulerødder og kalkun op af gryden, og lad bouillonen koge ind, indtil næsten halvdelen er fordampet. Sigt så bouillonen.

Smelt smørret i en gryde, og rør dernæst melet i til en smørbolle. Kom bouillon i gryden lidt ad gangen under kraftig piskning. Tilsæt fløden, og kog sovsen ved svag varme i 10 minutter.

Skær eller bræk de nederste par cm af aspargesene. Skær hver asparges i grove snitter. Kom kalkunen tilbage i sovsen sammen med gulerødder, dild, asparges og edamamebønner. Lad det simre i 1-2 minutter. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft.

Kartofler

Kog kartoflerne i en gryde med letsaltet vand og løvstikke i 10-12 minutter, alt efter størrelse. Lad kartoflerne trække i vandet i ca. 10 minutter, til de er møre, men stadig har lidt bid.

Ved servering

Servér frikasséen med de kogte løvstikkekartofler til, og pynt evt. med frisk dild.

Ingredienser

Frikassé

1200 g kalkunoverlår i tern
1800 g hønsebouillon
150 g løg i kvarte
5 stk laurbærblade
2 g peberkorn
250 g gulerødder i skiver
75 g smør
75 g hvedemel
300 g fløde
200 g grønne asparges i grove snitter
15 g dild grofthakket
500 g edamamebønner
citronsaft
salt
peber

Kartofler

3000 g kartofler
20 g løvstikke
salt


”Hvad skal vi lave til aftensmad”?

Har du oplevet, at du er blevet spurgt om dette – eller måske selv har spurgt din familie, kærester eller venner om dette? Vi kender det godt, og derfor har vi her samlet vores opskrifter på gode retter til aftensmaden, for at give dig ideer og inspiration, så du kan lave en nem og overskuelig aftensmad. Har du inviteret gæster til middag finder du også spændende inspiration og forslag til, hvad du kan servere. Orker du ikke selv at stå i køkkenet, kan du også bestille mad ud af huset hos Meyers. Vi leverer både en festlig buffet, en 3-retters menu men også uformel delemad

Inspiration til en nem og sund aftensmad

Gå på opdagelse i Meyers madunivers, hvor du finder opskrifter til at forny hverdagens aftensmåltider, eller en opskrift på en god gammel klassiker.

Aftensmadsidéer på alt fra hverdagsmad og børnevenlige retter

Her finder du et hav af nemme hverdagsretter på alt fra boller i karry til pandekager. Pandekager til aftensmad? Ja, du læste rigtigt. Vi har sunde madpandekager, som du kan spise og servere med god samvittighed. Blandt opskrifterne her på siden finder du en bred samling af muligheder til dit næste aftensmåltid. Vi har opskrifter med kød som fisk, kylling, mørbrad og bøffer, ligesom der er klassisk dansk mormormad samt billig og nem mad på under 30 minutter. Der er fokus på en god kombination af kulhydrater, proteiner og fedt, så du får en næringsrig aftensmad.