Den særlige kanelsnurre er gået i julestemning. Her er den søde bløddej snoet om en dejlig remonce af marcipan og karamelliseret appelsin. På toppen er der drysset let med kridhvid flormelis.

Få leveret en klassisk eller vegetarisk julemenu lige til døren

Læs mere og bestil årets julemenuer lige her

Sådan gør du

Hæld kold mælk i en skål, og rør gæren ud heri. Tilsæt æg, hvedemel, sukker, salt og kardemomme og ælt dejen, til den er helt glat og blank og slipper skålen. Det tager ca. 7-8 minutter, så du skal bruge en røremaskine og indstille den på lav hastighed.

Skær smørret i små terninger, og kom dem i dejen, som nu skal æltes til den er blank og glat - det tager ca. 7-8 minutter. Lad herefter dejen hvile lunt i 1,5 time med et klæde over, så den hæver lidt op.

Slå dejen ned til en fast klump, pak den ind i husholdningsfilm og lad den køle af i køleskabet i mindst 1 time.

Imens dejen hviler røres smør, sukker, marcipan og appelsin sammen til en remonce.

Vend dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud til et rektangel på ca. 30x60 cm. Smør remoncen ud over dejpladen, så det er jævnt fordelt.

Fold en tredjedel af dejen ind mod midten, og fold den anden tredjedel indover den første, så du har 3 lag dej.

Rul nu dejen ud igen til ca. 30x30 cm, og skær den i 12 strimler, der er 30 cm lange og ca. 2,5 cm brede.

Sno hver strimmel ved at tage fat i hver ende, og sno dejen modsat fra hver ende, så den får 6-7 snoninger. Tryk ikke så hårdt, at du klemmer remoncen ud.

Tag den snoede dejstrimmel op med den ene hånd, og sno den 2 gange om din anden hånds pege- og langefinger. Læg den resterende dejsnip henover de to snoninger, placér den mellem din pege- og langefinger, og træk fingrene til dig, så snippen hæftes ind i kanelsnurren.

Sæt julesnurrerne på et par bageplader med bagepapir, så snoningerne vender opad. Lad julesnurrerne hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse.

Pensl julesnurrerne med æg og bag dem ved 200° i ca. 12–14 minutter. Afkøl julesnurrerne på en rist og drys med flormelis.

Ingredienser

Dej

5 dl sødmælk
50 g gær
1 stort æg
1 kg mel
150 g sukker
10 g havsalt
15 g stødt kardemomme
150 g smør

Fyld

200 g smør
200 g sukker
200 g marcipan
50 g kandiseret appelsinskal

Desuden

1 æg
flormelis


  • Tag på kursus i Meyers Madhus

    Meyers Glutenfri Bagekursus

    Lær at bage luftige og aromatiske brød og lækre kager med meyerske bageprincipper – kun med naturligt glutenfri råvarer. På kurset indfører vi dig i teknikker og tips til godt glutenfrit bagværk: Du lærer gode glutenfri meltyper og deres karakteristika at kende, og vi arbejder med ælte-, hæve-, brødformings- og bageteknikker, glutenfri surdej og meget mere. Vi går i dybden med vores 10 glutenfri bagebud.

    Læs mere og bestil

Få leveret din menu lige til døren

Hemmeligheden er en dej, der smager så intenst af honning og er så florlet.

Sådan laver du fordejen til julens honningkager