Sådan gør du
Sauter løg og hvidløg af i en gryde. Rist gukemeje, garam masala, spidskommen og stødt korianderfrø med løgene. Tilsæt vand, tomater, bouillion og de gule linser. Kog Linserne i 20-30 minutter til de er helt møre.
Tilsæt de øvrige ingredienser. Konsistensen skal være lind og let som en risotto. Juster eventuelt med lidt væske, hvis din Daal er for tyk. Salt skal først tilsættes til sidst, ellers kan linserne være svære at koge ud. Smagen skal være cremet fra kokosmælken, varme fra krydderierne og syre fra æblecidderedike og citronsaft. Farven skal være gylden/gul. Juster eventuelt med gurkemeje.
Ingredienser
2 løg
7 fed hvidløg
4 tsk stødt gurkemeje
2 spsk garam masala
1 ½ spsk stødt spidskommen
2 tsk stødt korianderfrø
½ liter vand
300 g flåede tomater
3 spsk stødt grøntsagsbouillon
300 g gule linser
20 g frisk ingefær
15 g sukker
25 g æblecidereddike
1 tsk peber
½ citron
2 tsk chiliflager
200 g kokosmælk
10 g salt