Tilbage til opskrifter

Gulerodstatar med fynsk rygeost

  • Påskemenu - gulerodstatar

Vores opskrift på en lækker vegetarisk tatar af råmarinerede gulerødder. Gulerødderne serveres oven på en rygeostecreme og toppes med radiseskud. En perfekt vegetarisk og grøn ret til påskefrokostbordet.

Få maden leveret til påskefrokosten. Menuen er hjemmelavet fra top til bund og klar til servering hjemme hos dig.

Se årets påskemenu her

Sådan gør du

Skræl gulerødder og tilbered dem i vacuum. Alt efter størrelse ca. 12 min. på 95 grader damp til de er al dente. Skær dem i små tern i ca. 5 x 5 mm. Vend gulerodsternene med æblecidergastrik, så de råmarinerer.

Bland rygeost med fløde, til den er lind. Smag til med citronsaft, -skal og salt. Skyld radiseskud.

Læg rygeosten på den tallerken eller det fad, du ønsker at servere på. Smør rygeosten ud i en cirkel og læg de marinerede gulerodstern ovenpå. Slut af med at lægge radiseskud på toppen.

Ingredienser

1 kg gulerødder
100 g æblecidergastrik
200 g fynsk rygeost (eller den rygeost du foretrækker)
200 g fløde
20 g (ca.) citronsaft
2 g (ca.) citronskal
salt
50 g radiseskud