Tilbage til opskrifter

Glutenfri honningsnitter

  • Opskrift på glutenfri honningsnitter

Nogle honningkageopskrifter, f.eks. den i vores bagebog Meyers Bageri , foreskriver, at man laver en fordej, der hviler i mindst en måned. Her har vi fundet en kortere vej. Den bagte honningkage skal dog hvile i køleskabet 3-4 dage, før du kan lægge den sammen med kompot, smørcreme og chokolade.

Få leveret en klassisk eller vegetarisk julemenu lige til døren

Læs mere og bestil årets julemenuer lige her

Sådan gør du

Honningkage

Ælt begge slags mel, loppefrøskaller og honning let sammen.

Kom æggeblommerne i en skål, og rør hjortetaksaltet ud i dem, til blandingen er helt uden klumper. Rør potasken ud i vandet (pas på, det kan godt blive varmt).

Bland æggeblommerne og potaskeblandingen med melet, tilsæt kanel, ingefær og nellike, og ælt dejen godt sammen. Det tager ca. 6-8 minutter i hånden eller 6 minutter i røremaskinen på lav hastighed – giv røremaskinen en pause, hvis den lyder anstrengt.

Kom dejen på et melet bord – brug f.eks. rismel – og del den i 4 stykker á ca. 270 g. Tril dem ud til pølser – næsten af samme længde som en bageplade, dvs. ca. 30-35 cm. Læg bagepapir på 2 bageplader, og læg 2 dejpølser på hver plade. Tryk dejpølserne lidt ned. Når de bliver bagt, flyder de ud og bliver ca. 10 cm brede.

Bag en plade ad gangen ved 180° i 12-15 minutter. Mærk efter, om honningkagerne er bagt færdige ved forsigtigt at trykke med fingeren på toppen. Hvis din finger efterlader et aftryk, skal de have lidt længere.

Lad kagerne køle af på bagepladerne på køkkenbordet, flyt dem til et fad, og sæt dem derefter i køleskabet med et let fugtigt – endelig ikke vådt – klæde over. Lad dem stå i 3-4 dage, til de er blevet godt bløde.

Æblekompot

Skræl æblerne, halver dem, befri dem for kernehuse, og skær dem i mindre stykker. Kog æblerne sammen med sukkeret ved lav varme, til de er møre. Mos æblerne til en grov kompot, og smag til med æbleeddike, så du har en god syrlighed. Kom kompotten i en plastik-bøtte med låg, og sæt den i køleskabet. Her kan den holde sig en uges tid. Der er mere kompot i denne portion, end du skal bruge til honningsnitterne. Nyd den f.eks. på morgenyoghurt eller grød.

Smørcreme

Lav smørcremen den dag, du skal lægge snitter sammen. Pisk smør og flormelis hvidt og luftigt med en elpisker.

Samling af snitterne

Tag en honningkage ud af køleskabet ad gangen, og flæk den på langs. Løft låget af, og smør et lag æblekompot på bunden og et lag smørcreme på indersiden af låget. Læg honningkagen sammen igen, og smør låget med mørk chokolade, som du har smeltet over vandbad. Lad chokoladen størkne, og skær honningkagen i snitter.

Hvis honningkagesnitterne mod forventning ikke bliver spist på en gang, så opbevar dem i køleskabet i en lukket beholder eller med film over. De kan holde sig i et par dage.

Ingredienser

Honningkage

400 g glutenfrit havremel
200 g rismel
10 g loppefrøskaller (helst FiberHusk)
500 g fast honning
2 æggeblommer
10 g hjortetaksalt
10 g potaske
2 spsk vand
5 g stødt kanel
5 g stødt ingefær
5 g stødt nellike

Æblekompot

500 g syrlige æbler
250 g sukker
50 g æblecidereddike

Smørcreme

200 g blødt smør
200 g flormelis

Overtræk

200 g mørk chokolade gerne 85%

Find opskriften i Meyers Glutenfri Bageskole

Find bogen her

  • Tag på kursus i Meyers Madhus

    Meyers Glutenfri Bagekursus

    Lær at bage luftige og aromatiske brød og lækre kager med meyerske bageprincipper – kun med naturligt glutenfri råvarer. På kurset indfører vi dig i teknikker og tips til godt glutenfrit bagværk: Du lærer gode glutenfri meltyper og deres karakteristika at kende, og vi arbejder med ælte-, hæve-, brødformings- og bageteknikker, glutenfri surdej og meget mere. Vi går i dybden med vores 10 glutenfri bagebud.

    Læs mere og bestil

Få leveret din menu lige til døren

Hemmeligheden er en dej, der smager så intenst af honning og er så florlet.

Sådan laver du fordejen til julens honningkager