Tilbage til opskrifter

Glaskålstacos med butternutsquash

  • Ugens menu  til Meyers frokostordning

Græskar finder sjældent vej til tallerkenen i rå tilstand. Men denne marinerede butternutsquash med røgsmag og varme fra chipotle-chili fungerer virkelig godt sammen med cremet avokado i sprøde, friske skaller af glaskål.

Sådan gør du

Glaskålstacos

Fjern stilkene fra glaskålen, og skyl den. Skær glaskålen i skiver på 11⁄2 mm på et mandolinjern – tykkelsen er vigtig. Det er fristende at skære dem endnu tyndere på mandolinen, men det bliver noget snask.

Læg dem i koldt vand, så de bliver sprøde.

Fyld

Skræl butternutsquashen, fjern kerner og trevler med en ske, og skær græskarkøddet i små tern. Vend dem med hakket chipotle, limesaft, olie og sukker, og lad dem trække i 20 minutter.

Halver avokadoen, og fjern sten og skaller. Skær avokadokødet i tern på samme størrelse som butternutsquashen, og vend dem forsigtigt sammen.

Smag til med salt og peber, og evt. limesaft.

Servering

Fyld foldede glaskålsskiver med butternutsquash og avovado, og drys med finthakket purløg.

Ingredienser

Glaskålstacos

1 glaskål

Fyld

½ butternutsquash
1 tsk chipotle chili (fås i velassorterede supermarkeder)
2 spsk limesaft
1 spsk limesaft
1 spsk vindruekerneolie eller anden neutral olie
½ tsk rørsukker
1 lille spisemoden avocado
havsalt
Friskkværnet peber
purløg

Find opskriften i Meyers Grøn Mad

Find bogen her