Tilbage til opskrifter

Fyldt pasta med græskar og kål

Her er et måltid, du muligvis ikke kommer til at lave en travl hverdagsaften. Men kaster du dig ud i det – f.eks. som et fælles projekt med venner eller familie – er belønningen flotte silkebløde ravioli, der smager af meget mere end noget, du kan købe dig til. Du kan godt rulle pastadej ud med en rullepind eller en vinflaske, men det er noget lettere med en pastamaskine.

Sådan gør du

Pastadej

Lav en bunke af hvedemelet på et helt rent køkkenbord. Lav en fordybning i midten af melet. Slå begge æg ud i fordybningen, og drys en knivspids salt på æggene. Pisk æggene sammen med en gaffel uden at lave for meget rod i melet. Brug hænderne til lidt ad gangen at ælte melet ind i æggene, indtil alt melet er blandet med æg. Ælt nu dejen jævn og smidig med hænderne – det tager 5-10 minutter. Pak dejen godt ind i køkkenfilm, og lad den hvile i køleskabet i mindst 30 minutter, gerne længere (du kan sagtens lave dejen dagen i forvejen).

Fyld

Halver græskarret, og fjern kernerne med en ske – læg den ene halvdel til side til tilbehør. Gnid det halve græskar godt ind i olie, kom det i et ovnfast fad, og bag det i ovnen ved 180° i ca. 30 minutter. Kom ricottaen i fadet, og bag videre i 25 minutter. Lad græskar og ricotta køle lidt af. Skrab det møre græskarkød ud, og bland det med den bagte ricotta. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Udrulning

Del pastadejen i fire lige store stykker – læg et viskestykke over dem. Tag et dejstykke ud, og kør det igennem pastamaskinen på indstillingen med den største afstand mellem rullerne. Efter hver gang skal du folde dejpladen ind over sig selv på midten og vende den en kvart omgang. Gentag et par gange, inden du gør afstanden en tak mindre. Kom lidt mel på bordet, hvis dejen klistrer. Forsæt, til den næsttyndeste indstilling, og kør kun én gang igennem på denne.

Fold et viskestykke ud på bordet, og strø det med hvedemel. Læg den første plade på viskestykket, fold det over dejen, og gå videre med næste dejklump.

Stik pastapladerne ud i din ønskede raviolistørrelse. Placer fyld på hver andet stykke med god plads til at lukke kanterne med et tilsvarende stykke dej. Læg et stykke dej ovenpå, og brug en gaffel til at lukke til med – vær omhyggelig med at presse luft ud undervejs. Lad raviolierne være dækket med viskestykke, mens du gør grøntsagerne klar.

Kog til allersidst raviolierne i spilkogende letsaltet vand i et par minutter (vent dog, til du har stegt grøntsagerne).

Grønt

Skær løgene i kvarter, og det andet halve græskar i små stykker. Steg begge dele i lidt olie – løgene skal have godt med farve på skærefladerne, så de lige får lidt farve. Del nu løgene i skaller, og rib grønkålen fra stokken, og bræk bladene i grove stykker. Steg det hele i et par minutter, og smag til med revet citronskal, citronsaft, salt og peber, og til sidst lidt revet parmesan.

Kom de stegte grøntsager i en skål sammen med de friskkogte raviolier og top med parmesan, olivenolie, en smule salt og friskkværnet peber.

Ingredienser

Pastadej

200 g hvedemel
2 æg
1 knivspids salt

Fyld

1 butternutsquash (eller hokaidogræskar)
2 spsk olivenolie
100 g ricotta
½ citron
salt og peber

Desuden

3 grønkål
2 løg

Find opskriften i Meyers når du flytter hjemmefra

Find bogen her

Praktisk information

På kurset vil I blive inddelt i mindre hold, hvor I sammen skal prøve kræfter med opskrifterne. 
Hvis i kommer sammen med andre, vil vi så vidt muligt sørge for at I får oplevelsen sammen. 

Kurset undervises på dansk. 

Meyers Madhus findes i baggårdene bag gitterporten på Nørrebrogade 52, 2200 København N.

Parkering her på Nørrebro kan være en udfordring. Hvis du kommer i egen bil, er her nogle bud på parkeringsområder, hvor andre har haft held med det:

Underjordisk p-hus ved Sankt Hans Torv samt på sidegaderne Elmegade, Stengade, Birkegade og Møllegade.

Alternativt går bus 5C fra Nørreport station, og stoppestedet Elmegade er tæt ved Nørrebrogade 52C, hvor vi holder til.

Du kan også tage metroen til "Nørrebros Runddel", som er ca. 10 min på gåben fra Madhuset. 

Du skal ikke medbringe andet end godt humør og nysgerrighed, samt den billet/ordrebekræftelse du modtog i forbindelse med booking af kurset - denne skal nemlig fremvises ved ankomst.

Nogle gange har vi en del mad tilovers efter kurserne, derfor kan I med fordel medbringe en beholder og et net/en pose til kurset i tilfældet af at der kan tages rester med hjem. 

Af hensyn til både råvareindkøb og forberedelse til vores kurser, er det ikke muligt at ombooke kursuspladser senere end 30 dage før kurset. Derudover er det ikke muligt at få refunderet købte kursuspladser. 

Du må gerne overgive din kursusplads til en heldig bekendt, hvis du selv bliver forhindret. Deltageren skal blot medbringe ordrebekræftelsen på kursusdagen.

Et elektronisk gavekort har en varighed på 3 år. Du skal blot have indløst dit gavekort til en hvilken som helst dato inden gavekortets udløbsdato. Du kan således godt booke et kursus dagen inden udløbsdato, som ligger længere ude i fremtiden.

Det er ikke muligt at få refunderet gavekortets beløb, eller et resterende beløb, der eventuelt er efter brug af gavekortet.

Ved køb af gavekort skal du indtaste dine egne kontaktoplysninger som køber. Gavekortet fremsendes på den oplyste mailadresse, så med mindre du ønsker, at modtageren skal informeres om gavekortet via mail, så skal du indtaste dine egne kontaktoplysninger.

 

Lær at lave pasta på italiensk manér

Pasta er blevet allemandseje mange steder verden over, og i Danmark har vi i den grad taget den italienske spise til os med pasta i kødsovs, lasagne og den højtelskede pasta med pesto. 

Der er dog ofte langt til den autentiske italienske friske pasta lavet med friske æg, mel af god kvalitet og vigtigst af alt: Masser af kærlighed. 

Dette lærer du på nærværende kursus, hvor vi går i dybden med to slags pasta - en med fyld og en uden - og du får naturligvis kendskab til alle processer bag, så du selv kan gå i køkkenet som en vaskeægte italiensk mama og kreere et vidunderligt måltid med pasta. 

Vi kommer også omkring risottoen, som kan laves i mange variationer og med god succes, hvis blot råvarer og tilberedning er de rette. Du bliver i stand til at udvælge de bedste risottoris og opnå den perfekte cremede konsistens, når vi sammen går til retten på teoretisk og i praksis i køkkenet. 

Tilsmagning kommer vi ikke udenom, og vi dykker ned i arbejdet med de fem grundsmage, så du bliver i stand til at skabe balancen mellem surt, sødt, salt, bitter og umami, som skal til i skabelsen af et velsmagende måltid. 

Kurset byder også på andre italienske klassikere, og vi afslutter naturligvis også med et sødt indslag. 

 

Find opskrift på spaghetti cabonara her

Er du blevet sulten efter mere med pasta, så kan du finde en opskrift på det syndigt gode spaghetti cabonara her:

https://meyers.dk/opskrifter/spaghetti-carbonara/p/72006/