Sådan gør du
Hummus
Hvis du bruger tørrede kikærter, så kog dem, til de er helt møre – se angivelse på pakken – si vandet fra, og lad dem køle helt af. Hvis du bruger dåsekikærter, så hæld blot vandet fra.
Blend kikærterne i en foodprocessor eller med en stavblender i et glas sammen med tahin, citronsaft, revet hvidløg og salt. Når det er blendet sammen, så tilsæt isvand lidt ad gangen, mens du fortsat blender, til du har en glat og cremet hummus, som du kan lide konsistensen på. Opbevar i en lukket beholder i køleskabet, hvor hummussen kan holde sig en uges tid.
Frokostsalat
Skræl gulerødderne. Skær halvdelen af dem i tynde strimler – med en tyndskræller/kartoffelskræller, på et mandolinjern eller med en kniv. Kom dem i iskoldt vand, mens du laver resten af salaten.
Skær resten af gulerødderne i små tern. Pil og hak løget, og steg løg og gulerodstern (ikke strimlerne) sammen med kikærterne i lidt olie i et par minutter. Tilsæt gurkemeje, og vend godt rundt. Tag panden af blusset, og smag til med saft fra ½ citron og salt og peber.
Rør ½ dl citronsaft med honning, ¾ dl olivenolie og sennep, og smag til med salt. Hvis du skal have salaten med på farten, så opbevar dressingen i et syltetøjsglas eller en lille bøtte.
Kom de stegte kikærter i bunden af en skål (eller et glas, hvis du vil tage salaten med på farten). Dryp gulerodsstrimlerne helt af – gerne ved at slynge dem over hovedet i et viskestykke. Top de stegte kikærter med hummus, gulerodsstrimler og karse. Fordel citrondressingen over ved spisetid.
Ingredienser
Hummus (der skal bruges 100 gram til salaten)
230 g tørrede kikærter (eller en dåse)
3-4 spsk. tahin
saft af 1 citron
1 fed hvidløg, revet
1 tsk. salt
1-2 dl isvand
Ingredienser til frokostsalaten
4 gulerødder (ikke for store)
1 løg
1 dåse kikærter
½ tsk. gurkemeje
2 citroner
salt og peber
1 spsk. honning
¾ dl olivenolie
1 tsk. sennep
Karse eller bønnespirer