Tilbage til opskrifter

Fermenterede gulerødder og gulerodspure

  • Fermenterede gulerødder og gulerødspure

Fermenterede gulerødder og gulerodspure på sprødt hvedebrød med kørvel og ramsløg. De sprøde brød har godt tryk på smagen, og er perfekte som en snack, som tilbehør til suppe eller som et let måltid.

Sådan gør du

Skræl gulerødderne, og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en gryde sammen med hvidløgsfeddet og skal af en halv citron, skåret i strimler med en tyndskræller. Hæld vand på, så det lige dækker, og kog gulerødderne møre. Si vandet fra, men gem det.

Blend gulerødder, hvidløg og citronskal sammen med citronsaft og det meste af olivenolien. Juster konsistensen med lidt mere olie – du behøver ikke bruge det hele – og evt. lidt af kogevandet fra gulerødderne. Smag pureen til med salt og masser af sort peber.

Pensl de fire skiver brød med lidt olivenolie, og bag dem sprøde ved 200° i 3-4 minutter.

Tag brødene ud af ovnen, og fordel gulerodspureen på dem. Giv brødene 5-6 minutter mere i ovnen. Skyl imens forårsløgene, og snit dem i tynde ringe. Skyl urterne, og slyng dem tørre i en salatslynge eller et viskestykke.

Top de bagte brød med fermenterede gulerødder, forårsløg og krydderurter, og krydr med salt og peber. Slut evt. af med et lille dryp olivenolie.

Tip

Du kan bruge dit daggamle hvedebrød, og pureen fungerer godt med rester af kogte rodfrugter, så det er også en god resteret. Har du ikke fermenterede gulerødder på hylden, så brug blancherede friske gulerødder, og vend dem med lidt eddike og salt.

Ingredienser

400 g gulerødder
1 fed hvidløg
1 usprøjtet citron skal og saft herfra
3 dl olivenolie
4 skiver koldhævet hvedebrød
1 forårsløg
1 håndfuld krydderurter , f.eks. ramsløg og kørvel
100 g fermenterede gulerødder , se side 288
havsalt
friskkværnet peber

Find opskriften i Meyers Grøn Mad

Find bogen her