Tilbage til opskrifter

Dampede limfjordsmuslinger

Kombinationen af øl og cider frem for hvidvin giver en langt mere interessant smag til både muslinger og bouillon. Ønsker du en lettere og mere saftig ret, så drop fløden.

Sådan gør du

Rens muslingerne i koldt vand, og tjek for liv: Er muslingerne åbne, så bankes de let mod bordpladen. Hvis de lukker sig, er de levende, men forbliver de åbne, er de døde og skal så kasseres. Kasser også muslinger, hvor skallen er slået i stykker. Pil løg og hvidløg, og rens porren.

Snit dem fint, og kom dem i en gryde med lidt smør og timian, og sauter dem let, uden at de tager farve. Tilsæt muslingerne, og rør godt rundt. Tilsæt cider og øl, læg låg på gryden, og lad muslingerne dampe 4-5 minutter, til de har åbnet sig. Kasser dem, der ikke åbner sig under dampningen (hvis rigtig mange muslinger er lukkede, så prøv først at dampe et par minutter til, og se om de åbner sig. Det kan være, de bare har fået for lidt).

Sigt muslingebouillonen fra, og kog den op med fløde i ca. 5 minutter. Stil muslingerne til side i gryden med låg over imens. Hak persillen groft, tilsæt den til bouillonen, og smag til med salt, peber og evt. lidt frisk øl. Hæld bouillonen over muslingerne, og server dem med godt, friskbagt brød.

Ingredienser

2 kg limfjordsmusinger
3 skalotteløg
2 fed hvidløg
1 porrer (kun det hvide)
½ bundt timian
1 dl cider
3 dl pilsner
1 dl fløde
½ bundt persille
smør