Sådan gør du
Pastaplader
Bland alle ingredienserne sammen, og ælt til en smidig, og sej dej. Lad dejen hvile i minimum 20 minutter i køleskabet, inden den rulles ud. Del pastadejen i 2 portioner, flad hver portion lidt ud mellem hænderne, og rul den tyndt ud (næstsidste hak på pastamaskinen) til en lang bane. Skær banerne ud i firkantede stykker, i lasagneplade-størrelse. Bring en gryde med vand og salt i kog, og kog pastapladerne heri i 2 minutter. Fisk dem op, og kom dem direkte over i koldt vand så de holder konsistensen. Dryp pastapladerne godt af i et dørslag, og læg dem op på en ren bageplade smurt med olivenolie, så de ikke hænger i.
Fyld
Pil og hak løg og hvidløg, og brun dem sammen med oksekød i en gryde med lidt olie. Pluk og skyl spinaten grundigt, og lad det dryppe af i et dørslag. Kom den friske spinat ned til kød og løg, og sauter det med i 30 sekunder. Krydr med salt og peber, og stil blandingen til side for en kort bemærkning.
Ostesauce
Smelt smørret over medium varme i en tykbundet kasserolle eller sauteuse. Tilsæt melet, og pisk det først ud, og bag det dernæst igennem ved lidt lavere varme 1-2 minutter for at fjerne den 'rå' melsmag (opbagningen må dog ikke blive brun). Tilsæt mælken under piskning, og lad sovsen simre sagte i et par minutter. Pisk undervejs eventuelle klumper ud, og pas på, at sovsen ikke brænder på. Juster til sidst smagen med salt, peber og revet muskatnød.
Saml cannellonierne
Læg fyldet i den ene halvdel af hver pastaplade, og rul sammen som en pandekage, så du får nogle fine cannellonier. Læg cannellonierne i et smurt ovnfast fad. Varm ostesaucen igennem igen, og tilsæt den revne ost, men gem lige lidt til at drysse på toppen af cannellonierne. Kom ostesovsen hen over cannellonierne, drys med den resterende parmesan, og bag dem i ovnen ved 200° i 15-20 minutter, til ostesovsen er godt gratineret på toppen. Tag cannellonierne ud af ovnen, og server dem med det samme.
Ingredienser
Pastaplader
150 g hvedemel
100 g durummel
3 æggeblommer
Fyld
1 løg
3 fed hvidløg
250 g hakket oksekød 6-8%
1 spsk olivenolie
1 kg spinat friskhakket
Salt og peber
Ostesauce
20 g smør
30 g hvedemel
5 dl letmælk
Salt og peber
muskatnød friskrevet
35 g parmesanost