Tilbage til opskrifter

Bruschetta med græskarmos og gedeost

Trænger du til et alternativ til dit forret-repetoire, så orøv denne lækre opskrift på bruschetta med græskarmos og gedeost.

Sådan gør du

Græskarmos

Skræl græskarret, flæk det, fjern kernerne med en ske, og skær græskarkødet ud i grove tern.

Kom græskarternene i en gryde, dæk dem med vand, og bring gryden i kog. Kog græskarret i ca. 20 minutter, til det er mørt, og hæld vandet fra.

Kom det kogte græskar i en blender sammen med smør, eddike, salt og peber og honning, og blend, indtil puréen er helt glat. Kom græskarpuréen i en gryde, varm den igennem, og smag evt. til med lidt ekstra eddike, salt og peber.

Bruschetta

Læg brødskiverne på en ovnrist, smør dem med græskarmos, og læg herefter tynde skiver af gedeost oven på. Dryp med olivenolie, og krydr med rosmarin, salt og peber.

Kom brødene i ovnen, og bag dem ved 250° under grilllen i 3-4 minutter, til brødene er sprøde, og osten gratineret.

Tip

Spis brødene med det samme, mens de er lune, enten som en lille snack eller som forret med en god salat til.

Ingredienser

8 skiver hvedebrød (daggammelt)
2 dl Græskarmos (se opskrift nedenfor)
100 g gedeost (i rulle)
2 spsk koldpresset rapsolie
1 kvist rosmarin
Havsalt
Friskkværnet peber

Græskarmos

½ butternutsquash
10 g smør
¼ dl æbleeddike
Havsalt
Friskkværnet peber
1 tsk akaciehonning

Find opskriften i Almanak

Find bogen her