Tilbage til opskrifter

Braiserede kikærter med estragon og solsikkekerner

Et velsmagende tilbehør til din vintermenu. De tørrede kikærter bliver fulde af liv, når de braiseres med masser af smag og vendes med friskhakket estragon.

Sådan gør du

Udblød kikærterne i rigeligt koldt vand natten over.

Finthakket skalotteløg og hvidløg sauteres ved middelvarme til de er bløde og let gyldne.

Tilsæt kikærter og fond og lad det braisere under låg i cirka 30 minutter.

Rist solsikkekerne på en pande i en smule olivenolie, og drys med salt.

Vend friskhakket estragon i og smag til med salt, friskkværnet peber, soja og æblecidereddike.

Server kikærterne varme, med de ristede solsikkekerner på toppen.

Tip

Tørrede udblødte kikærter, der braiseres i f.eks. grøntsagsfond, optager meget mere smag end færdigkøbte kogte kikærter på dåse. Så for et tilbehør, der leverer på smag, brug tørrede kikærter.

Ingredienser

200 g tørrede kikærter (udblødt natten over)
1 fed hvidløg
1 skalotteløg
1 spsk olivenolie
6 dl grøntsagsfond
50 g solsikkekerner
2 spsk estragon
salt
friskkværnet peber
soja
æblecidereddike