Tilbage til opskrifter

Braiserede kikærter med estragon og solsikkekerner

  • Salat kikærter

Et velsmagende tilbehør til din vintermenu. De tørrede kikærter bliver fulde af liv, når de braiseres med masser af smag og vendes med friskhakket estragon.

Få Meyers 3-retters nytårsmenu leveret lige til døren

Bestil her

Sådan gør du

Udblød kikærterne i rigeligt koldt vand natten over.

Finthakket skalotteløg og hvidløg sauteres ved middelvarme til de er bløde og let gyldne.

Tilsæt kikærter og fond og lad det braisere under låg i cirka 30 minutter.

Rist solsikkekerne på en pande i en smule olivenolie, og drys med salt.

Vend friskhakket estragon i og smag til med salt, friskkværnet peber, soja og æblecidereddike.

Server kikærterne varme, med de ristede solsikkekerner på toppen.

Tip

Tørrede udblødte kikærter, der braiseres i f.eks. grøntsagsfond, optager meget mere smag end færdigkøbte kogte kikærter på dåse. Så for et tilbehør, der leverer på smag, brug tørrede kikærter.

Ingredienser

200 g tørrede kikærter (udblødt natten over)
1 fed hvidløg
1 skalotteløg
1 spsk olivenolie
6 dl grøntsagsfond
50 g solsikkekerner
2 spsk estragon
salt
friskkværnet peber
soja
æblecidereddike