Tilbage til opskrifter

Boller i selleri

En klassisk ret på boller i karry, som vi kender den. Top den med masser af bredbladet persille, og server med ris, kogte kartofler eller korn.

Bestil mad ud af huset til vinterfesten. Lad vores kokke stå for maden, så du kan bruge tiden sammen med jeres gæster.

Se alle vores menuer her

Sådan gør du

Fars

Læg brødet i blød i mælk i ca. 10-15 minutter. Kom kødet i en skål, og rør med salt, peber, æg og udblødt brød og mælk til en lind fars. Det er en god idé at røre den i et par minutter, så farsen bliver rørt sej og derved bliver godt saftig, når den tilberedes.

Sæt farsen i køleskabet, og lad den hvile i 15-20 minutter, inden du laver boller. Bring vand eller bouillon i kog, og tilsæt salt og laurbærblade. Når vandet koger, så form farsen til boller med en spiseske, og kom bollerne ned i vandet lidt ad gangen, og lad dem koge/pochere på helt lavt blus i 4-5 minutter, indtil de bliver faste og selv kommer op til overfladen.

Fisk bollerne op, og læg dem i en skål, og lav flere boller, indtil al farsen er brugt.

Sovs

Skræl og skær sellerien ud i tern på 1x1 cm, og kog ternene i bouillonen i ca. 3-4 minutter, indtil de er møre. Sigt bouillonen over i en anden gryde, og lad den koge ind i 5 minutter, tilsæt herefter maizena rørt ud i lidt koldt vand, og kog i yderligere et par minutter.

Tilsæt fløde, og lad sovsen koge i yderligere 4-5 minutter, og smag så til med salt, peber, citronsaft og evt. lidt sukker. Kom boller og selleri tilbage i sovsen, og varm alt grundigt igennem. Drys til slut med hakket persille, og server med ris, kogte kartofler eller korn.

Ingredienser

Fars

2 skiver hvedebrød befriet for skorpe
3 dl letmælk
500 g hakket kalv og flæsk 5-7%
Friskkværnet peber
havsalt
2 æg

Sovs

1 l vand eller tynd bouillon
1 spsk salt
3 laurbærblade
1 knoldselleri
1 spsk maizena
½ dl piskefløde
Friskkværnet peber
½ citron
evt. sukker
1 bundt bredbladet persille

Find opskriften i Almanak

Find bogen her