Du kender sikkert beef jerkey, men her har vi skiftet F'et ud med et T, så det bliver en vegetarisk snack tilberedt med rødbede, der får en dyb, aromatisk og umamifyldt smag efter en lang tur i ovnen.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Beet jerkey

Skær rødbederne i strimler, ca. 5-10mm tykke. Spred dem ud på bagepapir på en bageplade og lad dem tørre i ovnen ved 120 grader, indtil de er ’semi-dried’ – åben ovnen hver 10-15. minut, så dampen kan undslippe og rod rundt i strimlerne et par gange undervejs. Ved den rigtige konsistens vejer rødbedestrimlerne ca. 200g. Bland ingredienserne til marinaden.

Vend rødbederne grundigt med marinaden. Opbevar dem, så de kan suge de sidste rester af marinaden og få den helt rigtige jerky-konsistens. Giv evt. et ekstra drys paprika.

Tip

’Green jerky’ kan også laves med andre hårde grøntsager som gulerødder og knoldselleri. Som børneaktivitet, kan man holde igen med krydderi og salt og lancere denne snack som ’grøntsags-vingummi’

Ingredienser

Beet jerkey

1 kg skrællede rødbeder

Marinade

2 spsk æbleeddike
1 spsk honning
½ tsk salt gerne røget
1 tsk paprika gerne røget og gerne stærkt


Vi er inviteret hjem til Bo Frederiksen, som laver 'beet jerkey'.

Køkkenchef Bo Frederiksen laver rødbeder om til beetjerkey