Tilbage til opskrifter

Asiatisk nudelsalat

En velsmagende japansk inspireret nudelsalat med marineret daikon - det japanske ord for stor-rod, som vi på dansk kender bedste under navnet kinaradise. Server nudelsalaten til frokost eller aftensmad, og tilføj evt. lidt koldt, rødt oksekød eller grillede tigerrejer for at få en endnu mere mættende salat.

Sådan gør du

Fyld

Skræl både agurk og daikon. Flæk agurken på langs, og skrab kernerne ud, og flæk også daikonen. Skær begge grøntsager ud i halvmåner på 4–5 mm, vend dem med lidt salt, og lad dem marinere i en skål på køkkenbordet i 15–20 minutter. Snit forårsløgene fint, og stil dem til side. Bring en gryde letsaltet vand i kog, og kog nudlerne efter pakkens anvisning. Hæld de kogte nudler i et dørslag, og køl dem ned under rindende, koldt vand. Lad dem dryppe af.

Marinade

Bland en marinade af limesaft og -skal, mirin, sesamolie, olivenolie, tamari og hvidløg.

Servering

Vend nudler, marinade og saltede grøntsager sammen med sesamfrø, forårsløg og koriander, og smag til med salt og peber.

Ingredienser

Fyld

1 agurk
8 cm daikon kinaradise (købes i velsassorterede supermarkeder)
havsalt
2 forårsløg
100 g boghvedenudler fås i små separate neg hos asiatiske købmænd

Marinade

1 ½ usprøjtet lime
3 spsk mirin sød, japansk risvin
4 spsk sesamolie
3 spsk olivenolie
2 spsk tamari japansk sojasauce
1 fed finthakket hvidløg

Servering

1 ½ spsk sorte sesamfrø
1 ½ spsk hvide sesamfrø
1 håndfuld frisk koriander
havsalt
Friskkværnet peber