Sådan gør du
Fyld
Skræl både agurk og daikon. Flæk agurken på langs, og skrab kernerne ud, og flæk også daikonen. Skær begge grøntsager ud i halvmåner på 4–5 mm, vend dem med lidt salt, og lad dem marinere i en skål på køkkenbordet i 15–20 minutter. Snit forårsløgene fint, og stil dem til side. Bring en gryde letsaltet vand i kog, og kog nudlerne efter pakkens anvisning. Hæld de kogte nudler i et dørslag, og køl dem ned under rindende, koldt vand. Lad dem dryppe af.
Marinade
Bland en marinade af limesaft og -skal, mirin, sesamolie, olivenolie, tamari og hvidløg.
Servering
Vend nudler, marinade og saltede grøntsager sammen med sesamfrø, forårsløg og koriander, og smag til med salt og peber.
Ingredienser
Fyld
1 agurk
8 cm daikon (kinaradise - kan købes i velsassorterede supermarkeder)
havsalt
2 forårsløg
100 g boghvedenudler (fås hos asiatiske købmænd)
Marinade
1 ½ usprøjtet lime
3 spsk mirin (sød, japansk risvin)
4 spsk sesamolie
3 spsk olivenolie
2 spsk tamari (japansk sojasauce)
1 fed finthakket hvidløg
Servering
1 ½ spsk sorte sesamfrø
1 ½ spsk hvide sesamfrø
1 håndfuld frisk koriander
havsalt
Friskkværnet peber