For mens køkkenhaven ligger stille hen, og der er længe til de første spæde skud dukker frem, når frosten slipper dit greb, står kålen ret og rank i en mangfoldighed af former og farver. Efterårssorterne har ligefrem godt af lidt frost i kinderne, så sødmen udvikler sig, og smagen bliver mere mild.
Vi kender alle de krusede, røde, grønne og hvide kål, og du har sikkert også set de høje, dekorative ranker med letbitre rosenkål. Men husk også den eksotiske romanesco, som er en underfundig krydsning mellem blomkål og broccoli, ligesom palmekål, savoykål, glaskål og pak choi også er vidunderlige. Fælles er, at den store kålfamilie indeholder masser af vigtige vitaminer og næringsstoffer og kan blive til dejlige måltider gennem hele vinteren.
Her i årets første måned vil vi gerne slå et slag for, at vi alle bliver bedre til at sætte grøntsagerne i centrum, og i denne uge sætter vi spot på kålen.
Nedenfor viser vi dig, hvordan du kan få det bedste frem i de grønne, røde, hvide, spidse, krøllede kål.