Tilbage til opskrifter

Cremet blomkålssuppe med grøn harissa

  • Opskrift på cremet blomkålssuppe med croutoner

En enkel suppe med et lidt spicy drys af urter, krydderier og chili. Har du ikke tid eller ingredienser til at lave grøn harissa, så top med lidt grofthakket persille, olivenolie og sort peber.

Sådan gør du

Harissa

Kom koriander, persille, hvidløg og chili på et spækbræt, og hak det grundigt igennem med en stor kniv. Kom det i en skål eller bøtte, og tilsæt revet citronskal, spidskommen og olie, og vend godt rundt. Smag til med salt og peber.

Suppe

Skær blomkålen i små buketter, og kom dem i en gryde sammen med bouillon, fløde og citronsaft.

Bring det i kog, og skru ned, så det simrer stille. Efter 3-4 minutter, fisk halvdelen af blomkålsbuketterne op. Lad suppen koge videre i 12-15 minutter, til blomkålen er helt mør.

Blend suppen helt glat i en blender eller med en stavblender – eller mas den igennem en sigte med et piskeris. Smag grundigt til med salt og peber, og kom buketterne tilbage i suppen.

Hvedecroutoner

Bræk brødet i grove, aflange stykker med hænderne, eller skær det i tern i den størrelse, du ønsker. Vend brødet med lidt olie, salt og evt. knust hvidløg og timian eller rosmarinblade, og spred det ud på en bageplade eller i et ovnfast fad.

Rist brødet i ovnen ved 150° i ca. 20 minutter, til det er sprødt – eller steg brødet på en mellemvarm pande. Læg croutonerne på køkkenrulle, indtil du skal bruge dem.

Servering

Dryp harissa over suppen i skåle, og dump croutoner i, hvis du har dem. Du kan også spise suppen med friskt hvedebrød eller ristet rugbrød til.

Ingredienser

Harissa

½ håndfuld koriander
½ håndfuld persille
1 fed hvidløg
½ tsk chiliflager eller
1 frisk chili
1 usprøjtet citron (skal)
½ tsk stødt spidskommen
3 spsk olivenolie
havsalt
friskkværnet peber

Suppe

500 g blomkål
8 dl grøntsagsbouillon
1 dl fløde
½ citron (saft)
olivenolie

Hvedecroutoner

6 skiver daggammelt hvedebrød
2 spsk olivenolie
havsalt
1 fed hvidløg (kan undlades)
1 kvist frisk timian (kan undlades)

Find opskriften i Meyers når du flytter hjemmefra

Find bogen her