Sådan laver du farvede æg
Hvis man vil farve og pynte sine egne æg, er det en god idé at puste dem eller koge dem, inden man går i gang. Derfra kan man begynde at udvælge i hjemmets grøntsagsudvalg, og benytte nogle af de grøntsager, der måske alligevel er blevet for trætte og triste til gryderne. Fremgangsmåden er meget simpel og let, så det er en oplagt familieaktivitet,
hvor alle kan være med.
Selve farveintensiteten på de færdige æg afhænger både af, hvilke typer frugt og grønt man vælger, men også hvor længe æggene får lov at ligge i farvelagen. I vores udgave har vi brugt rødkål, rødbede og gule løgskaller, men det kan naturligvis varieres, lige som man har lyst.
Fremgangsmåde
Riv først dine grøntsager eller frugter på et rivejern.
Kom dem nu i en gryde med 2 dl vand og lad det koge det op.
Kog det i omkring 1 minut, og lad det derefter køle af og trække i 30-40 minutter.
Sigt nu lagen ned i et glas, tilsæt 1 spsk. eddike og kom så ægget i.
Lad æggene trække til de har fået den ønskede farve, og fisk dem derefter
op og læg dem til tørre.