Top-10 over de mest besøgte opskrifter i 2022

Hele året rundt deler vi opskrifter på aftensmad, bagværk, søde desserter, spændende tilbehør og andre retter, som årstidens råvarer kan bruges til. Men der er alligevel nogle opskrifter, som har det med at blive klikket på mere end andre.  Her på årets sidste aften kigger vi tilbage på nogle af de mest populære opskrifter fra 2022. Vi kan allerede nu afsløre, at bagværk ligger højt på listen, ligesom hverdagsklassikere som lasagne og burger også er noget, I vender tilbage til igen og igen.    Læs med her og find svaret på, hvad der var jeres 10 mest populære opskrifter i i 2022.

Ofte genbruger vi de samme opskrifter igen og igen og laver de samme 10 retter til aftensmad. Måske du kan blive inspireret til at afprøve nye opskrifter ud fra den samlede top-10 i denne artikel.

NR. 1

Ikke overraskende ligger vores opskrift på kanelsnurrer nr. 1 på jeres top-10. Denne opskrift har fulgt os gennem mange år og bruges i vores bagerier hver eneste dag. Det kanelfyldte bagværk er og bliver en ægte Meyers klassiker.

 

Retter til hverdagen

Nr. 2 på listen er vores flæskestegssandwich, som ligeledes er et stort hit i Meyers Bageri på Gammel Kongevej. Måske du har brugt opskriften her i december med dine flæskestegsrester?

Nr. 3 er en sand hverdagsklassiker og en favorit hos både børn og voksne. Vi freestyler ofte ud fra denne udgave af den klassiske lasagne ved at tilsætte fintsnittede grøntsager, som er blevet lidt kedelige i grøntsagsskuffen.

 • Opskrift på glutenfri surdej

  Bageglade læsere

  Surdej

  Nr. 4

  I år har I især brugt vores guide til at starte jeres egen surdej.

  En surdej er en portion dej, som du passer og plejer fra gang til gang, og så bruger som ingrediens i dit bagværk, hvor den bidrager med hævekraft, smag og aroma og desuden giver brødet en længere holdbarhed. Udgangspunktet for vores surdej er lige dele mel og vand.

  Opskrift: Surdej
 • Bageglade læsere

  Meyers mørke rugbrød

  Nr. 5

  Et lækker hjemmebagt rugbrød med masser af kerner, hvor du kan bruge den surdej, man laver ud fra nr. 4 på årets top-10.

  Opfrisk din surdej 12-24 timer før og sæt kernerne i blød – så de er klar til rugbrødsdejen dagen efter. Da rugbrødsdejen er meget fugtig, har du brug for en rugbrødsform, som brødet bages i. Rugbrødet er en god hverdagsfavorit, men egner sig også godt til både jule-, påske- og pinsebordet.

  Opskrift: Meyers mørke rugbrød
 • Bageglade læsere

  Teboller

  Nr. 6

  Teboller eller fødselsdagsboller, som vi også kalder dem, har også fundet vej til top-10 for 2022.

  De lækre, luftige boller med den flotte, blanke overflade er perfekte til fødselsdagsfesten, til eftermiddagsteen, eller på en kold efterårsdag sammen med en kop varm chokolade. Du kan også bruge tebollerne som top og bund i din burger.

  Opskrift: Teboller
 • Bageglade læsere

  Burgerboller

  Nr. 7

  Det er nemt at bage dine egne burgerboller, men pas på - når du og dine unger én gang har prøvet disse saftige, bløde og smagfulde boller, der også er garanteret fri for tilsætningsstoffer, bliver supermarkedets og burgerbarens papversioner aldrig det samme igen. Vi giver dig både et bud på, hvordan du ælter dejen både i hånden eller på en røremaskine.

  Opskrift: Burgerboller

Nr. 8: Hjemmerørt mayonnaise

Man går aldrig galt i byen med en hjemmerørt mayonnaise. Det er ganske simpelt og den fungerer godt som base for f.eks. chilimayo eller aioli. Mayonnaise er selvfølgelig oplagt på en reje-, kartoffel- eller æggemad, men prøv den også i din sandwich, i en burger, som basis for en kyllinge- eller kartoffelsalat eller i en dressing.

Salte retter, der hitter

Det er ikke kun opskrifter på bagværk, der har hittet i 2022. På top-10 har to salte retter nemlig sneget sig ind på 9. og 10. pladsen. Den ene er endnu en familievenlig spise, der tager os til de italienske egne - nemlig spaghetti carbonara. En superhurtig og cremet ret til hverdagen.

Plads nr. 10 indtages af en rigtig vinterret, som mere hører sig weekenden til, da retten fortjener tid og kærlighed. Vi taler her om braiserede svinekæber, hvor kødet, efter at have braiseret et par timer, bliver helt mørt og smagfuldt.

I 2023 kommer vi selvfølgelig med en masse nye og spændende opskrifter til jer.