Tilbage

7 ting, der får det bedste ud af corona-rasløsheden

Indrømmet - de fleste af os begynder for alvor at længes efter genåbning. Rastløsheden kryber ind på os, vi savner fællesskabet, de spontane middagsaftaler, biografen, museet, biblioteket, sportsklubben, kollegerne og skolekammeraterne. Men vi skal holde ud lidt endnu. Og til at fordrive ventetiden og til, trods alt, at få det bedste ud af den ekstra vundne tid derhjemme, giver vi dig et par gode tips, der kan holde store og små beskæftigede, mens vi skeler længselsfuldt mod dalende smittetal og de første tegn på lysere tider.

 • Opskrift på ølandshvedebrød

  1. Sæt gang i hjemmebageriet

  I foråret blev det hurtigt en stor trend at bruge den nyvundne tid derhjemme til at starte hjemmebageriet op derhjemme. Og med god grund. For det et både sjovt og hyggeligt at få fingrene i dejen og følge processen, til du kan hive lunt bagværk ud af ovnen.

  Ta' børn eller børnebørn med i køkkenet og få en fælles beskæftigelse ud af at lave rugbrød til frokosten, boller til morgenbordet eller søde kanelsnurrer til eftermiddagspausen.

   Find alle vores bageopskrifter her 
 • Opskrift på surdej til brød og boller

  Start din egen surdej op til bagning

  Hvis du endnu ikke har forsøgt dig med surdej. æltning og hæveteknikker, så hjælper vi dig til de første skridt nedenfor.

  Sådan gør du
 • De 10 bagebud

  1. Brug økologisk mel, gerne fra Norden

  2. Mere groft mel i dejen

  3. Mere vand i dejen

  4. Ned i gærmængde – kombiner gerne med surdej eller fordej

  5. Brug 25-30 g salt pr. liter væske

  Læs de sidste bagebud
 • 2. Lær at lave en bearnaise

  Vi bliver i køkkenet. For hvorfor ikke bruge tiden derhjemme på at blive familiens absolutte sovsekonge?

  Har du først lært at mestre den perfekte bearnaise, har du samtidig lært at lave en sauce, som med sin smagsintensitet kan løfte et måltid til det sublime.

  Men kan også gå gruelig galt. Netop derfor er evnen til at piske en perfekt bearnaise et klart billede på at kunne sit kram i et køkken, og den skilte af slagsen, indbegrebet af skræk og rædsel.

  Opskrift på en nem bearnaise
 • Madkursus om fermentering hos Meyers

  3. Ting på glas

  Lær at lave kimchi

  Lær at lave den koreanske nationalret af gærede grøntsager. Brug den færdige kimchi som smagsgiver i supper, som tilbehør til ris- og nudelretter eller i rispapirruller. Den kan også bruges i burgere eller sandwich.

  Lad gerne din kimchi trække i syv dagen, inden du bruger den. Det er en hyggelig corona-aktivitet at holde øje med fermenteringsprocessen undervejs.

  Sådan gør du
 • Opskrift på syltede rødløg

  3. Ting på glas

  Lav syltede rødløg

  At have et glas hjemmesyltede rødløg i køleskabet er et godt trick, når du vil sætte det allersidste præg på salaten, din sandwich eller som fyld i din burger. Det tilfører en sød og syrlig nuance til retten og en dejlig sprødhed.

  Her syltes rødløg i solbærsaft, for at give dem en dyb rød farve.

  Sådan gør du
 • Opskrifter til syltning

  3. Ting på glas

  Gammeldags pickles

  En klassisk pickles giver et dejligt syrligsødt modspil til pølser og andet pålæg.

  Her bruger vi blomkål, blegselleri, agurk og løg i en lage med æbleeddike, sennepspulver, karrypulver og paprika.

  Sådan gør du
 • 4. Se eller gense, da Claus Meyers og Augusta lavede tuna melt og Mads Langer kiggede forbi med sin guitar

  I foråret, da Danmark for første gang lukkede ned og byen var spøgelsestom, sendte vi live flere gange om ugen som et slags lyspunkt i en usikker tid og en håndsrækning til de mange, der nu havde god tid til at gå i køkkenet.

  Sidst i april lavede Claus Meyers datter, Augusta, tuna melt-sandwich hjemme i haven på Frederiksberg, og Mads Langer kiggede forbi med sin guitar og gav et nummer.

  Der var musikalske toner, smeltet ost og forår i luften, og videoen blev hurtigt en af de mest sete. Se eller gense den hyggelige stund og husk, at du kan finde alle vores tidligere livestreams på youtube eller på vores facebookside.

  Find flere videoer på vores YouTube-kanal
 • 5. Overrask med en tre-retters middag

  Forret - Fransk løgsuppe med grillede ostebrød

  Weekenderne er lange, kalenderen er tom, og vi savner restaurantbesøg, tjenere med dampende tallerkener og at blive overrasket med mad, vi ikke selv har stået bag.

  Mens vi venter på at vores favorit-restauratører er tilbage ved komfuret, må vi jo tage sagen i egen hånd.

  Læg hvid dug på bordet, lad familien, manden, konen eller kæresten sætte sig til bords i deres fineste skrud og gå selv i køkkenet for at kreere en delikat tre-retters menu til hjemme-restauranten.

  Vi lover, at der bliver henrykkelse ved bordet for din gestus. Til forret kan du starte ud med en fransk løgsuppe med grillede ostebrød.

  Opskrift på fransk løgsuppe
 • Fransk madlavningskursus i Meyers Madhus

  5. Overrask med en tre-retters middag

  Hovedret - coq au vin

  Der er noget særligt ved at sætte tænderne i et stykke hanekylling, som har fået farve fra rødvinen og en smag af både frugt og garvesyre. Champignoner, perleløg og lufttørret fransk svinebryst eller en god dansk bacon skal der selvfølgelig også i braiseregryden, når der er hanekylling i rødvin på menuen. Og når den færdige ret drysses med sprødt kyllingeskind, er det som at sidde på en fortovscafé i Paris.

  Opskrift på coq au vin
 • 5. Overrask med en tre-retters middag

  Dessert - chokolademousse

  I denne opskrift bruges der mørk Manjari chokolade. Chokoladen Manjari er lavet på en kakaobønne, der hedder criollo, som er kendt for sine røde, bæragtige toner. Den passer derfor rigtigt godt til chokoladedesserter, der skal have noget at gøre med hindbær, kirsebær, brombær osv.

  Opskrift på chokolademousse
 • 6. Besøg Lille-Meyers i Frederiksberg Have

  Hvis du også snører traveskoene som aldrig før, og går flere ture om dagen for at få hjemmets fire vægge lidt på afstand, så giver vi dig en særlig god grund til at lade ruten gå ned forbi Frederiksberg Have.

  Ikke nok med, at ethvert tegn på tungsind forsvinder som dug for solen, når du går af de snoede stier i den romantiske have, kan du også besøge vores foodtruck 'Lille-Meyer'.

  Her stiller vi din sult med grillede sandwich og luner dine hænder med kaffe, æble-toddy og varm chokolade med flødeskum. Lugen er åben fredag til søndag fra klokken 10-16.

  Læs mere
 • 7. Sæt maden på skemaet i hjemmeskolen

  Mange af os er hjemme med vores børn i disse dage, og det gav os idéen til at dele de mange øvelser, vi i årenes løb har brugt i Meyers Madhus i forbindelse med vores arbejde med mad og måltider for børn.

  Øvelserne her er en del af hæftet, der blev brugt i forbindelse med forløbet 'Smag på fagene'.
  Smag på fagene er en årlig temauge for indskolingen i Herning Kommunes skoler, hvor eleverne fordyber sig i madens univers.

  Hæftet er udviklet i forbindelse med projektet ’Madliv KBH’, og bugner aktiviteter udtænkt af de dygtige, gastronomiske rådgivere fra Meyers Madhus i tæt samspil med Københavns Kommune.

  Vi har gjort hæftet tilgængeligt for alle, der er på udkig efter idéer til at styrke ungernes råvarekendskab og madmod som en del af hjemmeskolingen i disse tider.

  Vores samarbejde med Københavns Kommune om større madglæde, mere økologi og øget klimaomtanke i de offentlige køkkener startede i 2016 og blev for nylig forlænget frem mod 2024.

  Find hæftet her

Du kan også...

 • Udnytte at det er sæson for fastelavnsboller og slå vejen forbi dit lokale bageri for at bekæmp dine conona-blues med blødt bagværk

 • ...eller bage dine egne fastelavnsboller

 • Bestil takeaway fra din yndlings-restaurant og føl godheden ved både at støtte en lokal erhvervsdrivende og få et dejligt måltid på bordet

 • Køb et gavekort til en restaurantoplevelse, så du er helt klar, når dørene slås op igen

 • Blive klogere på De officielle Kostråd

 • Bage dine egne smørbagte croissanter

 • Køb et gavekort til et madkursus, så du har noget at se frem tid

 • Sæt en portion bælgfrugter til udblødning, så du kan lave et skønt, vegetarisk måltid med bønner  i morgen

 • Sætte en ualmindelig smagstæt og tidskrævende simreret over, så den er klar i aften