Tilbage til opskrifter

Løgsuppe med grillede ostebrød

En lækker løgsuppe med lune ostebrød, er en ægte fransk bistroklassiker. Løgsuppen er fuld af smag, og kan laves på ingen tid. Ostebrødene hører sig til, når der skal løgsuppe på menuen, og med denne opskrift, bliver brødene ekstra delikate, når de toppes med en smagsfuld Vesterhavsost.

Bestil Meyers Måltidskasse og få aftensmad leveret lige til døren - færdiglavet af sæsonens bedste råvarer.

Se ugens menu og bestil nu

Sådan gør du

Løgsuppe

Pil løg og hvidløg, halver løgene, og snit dem fint. Smelt smørret i en stor gryde, og kom løg, hele hvidløg og timiankviste heri, og lad det sautere stille og roligt, indtil løgene begynder at karamellisere og tage lidt farve. Tilsæt salt og peber, og lad løgene sautere i 2-3 minutter mere. Tilsæt så vand eller bouillon, og lad suppen koge i 20 minutter på lavt blus. Når suppen er kogt færdig, så smag til cidereddike og evt. lige lidt mere salt og peber, hvis det er nødvendigt.

Grillede ostebrød

Pensl brødskiverne med olie, sæt dem på ovnristen, og kom dem i ovnen under grillen i ca. 1 minutter, eller til brødene er sprøde og gyldne. Tag så brødene ud, og fordel den revne ost på dem. Sæt brødene tilbage i ovnen, og giv dem 30 sekunder mere under grillen, så osten smelter. Tag brødene ud, og krydr med salt og peber.

Spis suppen rygende varm med lune, grillede ostebrød til.

Ingredienser

Løgsuppe

5 store løg
2 fed hvidløg
10 g smør
8 kviste timian
havsalt
Friskkværnet peber
500 ml vand (eller tynd hønsebouillon)
2 spsk cidereddike

Grillede ostebrød

8 skiver daggammelt hvedebrød
1 spsk koldpresset rapsolie
100 g vesterhavsost (eller en anden fast ost som f.eks. høost eller præstost)
havsalt
Friskkværnet peber