Hjemmelavet påskepynt

Der er mange hyggelige påskeaktiviteter at tage fat på, når ferien nærmer sig, og en af dem er at lave sit eget påskepynt. Man kan f.eks. farve eller male sine egne påskeæg med naturlige farver fra frugter, grøntsager og bær. Eller kreere smukke æggekranse eller æggevenner med tomme æggeskaller, blomster og karse. Her viser vi dig, hvordan du selv kan lave dit eget påskepynt - eksempelvis til påskefrokostbordet.

Sådan laver du farvede æg

Hvis man vil farve og pynte sine egne æg, er det en god idé at puste dem eller koge dem, inden man går i gang. Derfra kan man begynde at udvælge i hjemmets grøntsagsudvalg og benytte nogle af de grøntsager, der måske alligevel er blevet for trætte og triste til gryderne. Fremgangsmåden er meget simpel og let, så det er en oplagt familieaktivitet,
hvor alle kan være med.

Selve farveintensiteten på de færdige æg afhænger både af, hvilke typer frugt og grønt man vælger, men også hvor længe æggene får lov at ligge i farvelagen. I vores udgave har vi brugt rødkål, rødbede og gule løgskaller, men det kan naturligvis varieres, lige som man har lyst.

Fremgangsmåde  

Riv først dine grøntsager eller frugter på et rivejern.Kom dem nu i en gryde med 2 dl vand og lad det koge op.
 
Kog det i omkring 1 minut, og lad det derefter køle af og trække i 30-40 minutter.

Sigt nu lagen ned i et glas, tilsæt 1 spsk. eddike og kom så ægget i.Lad æggene trække, til de har fået den ønskede farve, og fisk dem derefter
op og læg dem til tørre.


"I dag er påskeæggene oftest lavet af chokolade. Men i gamle dage var det rigtige hønseæg, man forærede hinanden, gerne farvede og kunstfærdigt dekoreret"

 • Naturlige farver til dine æg

  Når du bevæger dig videre med pilen, kan du se hvilke grøntsager, frugter og bær, du for eksempel kan bruge.

 • Rødbede

 • Løg

 • Rødkål

 • Gulerod

 • Spinat

 • Påskefrokost

  Lav en krans af æg

  Hjemmelavet pynt

  Æg kan bruges til meget mere end at være en del af menuen. Lav en smuk påskekrans af æg til at pryde dit frokostbord. Put f.eks. små, søde forårsblomster eller frisk karse i.

  Det skal du bruge: limpistol, rå æg, blomster/karse

  Fremgangsmetode:
  Slå de rå æg i toppen, pil et hul og hæld indholdet ud i en skål – den rå æggemasse gemmes naturligvis til en omelet eller æggekage, så det ikke går til spilde.

  Skyl æggeskallerne grundigt (men forsigtigt), så de ikke kommer til at lugte, og læg dem til tørre på køkkenrulle eller et viskestykke. Når æggene er tørre, finder du et fad eller tallerken med en lille kant på, som passer i den størrelse, du ønsker kransen skal være. Det sikrer, at kransen får en ensformig, rund form, når du limer æggene sammen. 

  Lim æggeskallerne forsigtigt sammen med en limpistol, så der formes en krans. Brug det fad, du har fundet frem, til at støtte æggene undervejs. Når limen er tør, er kransen klar – hæld lidt vand i æggeskallerne og put små blomster i. Du kan også fylde den med vådt vat, og sætte en tot karse i.

Æggevenner med karsehår

I kan også lave en børnevenlig udgave, hvor æggene får øjne og gror karsehår.

Det skal I bruge 

  Limpistol, rå æg, karsefrø, vat, øjne (fra en hobbybutik) el. en tusch 

Fremgangsmåde  

Følg de første step som ovenfor, men fremfor at placere æggene på et fad, skal æggene have hvert deres æggebægre. Kom derefter vådt vat i bunden og små karsefrø i æggeskallerne. Er I i tidsnød, kan I købe færdigt sået karse, bryde det i mindre totter og komme det direkte i æggeskallerne. Tegn eller lim sammen med børnene øjne, mund og andet sjovt på æggene, så de bliver små, søde venner med karsehår. Sæt et æggebæger med et karse-æg ved hver tallerken på dit påskebord.

 • Meyers påskemenu

  MAD UD AF HUSET

  Årets påskefrokost

  Levering i hele landet

  Bring de spirende forårsfornemmelser ind på bordet med en påskefrokost lavet på de allerbedste råvarer. I vores køkken har vi givet de danske frokostretter en kærlig opdatering, så årets påskebord fyldes med alle de forrygende råvarer, der titter op af jorden på denne tid. Vi tilbyder både en klassisk og grøn version af årets påskefrokostmenu.

  Meyers catering til påskedagene leveres, så du blot behøver at dække bordet og pynte med højtidens kendetegn æg, kyllinger og friske tulipaner. På den måde er der lagt op til en afslappet påskefrokost, hvor I bare skal tænke på at nyde hinandens selskab.

  Se mere

Påske 2024 

Vejret begynder at klare op og blomsterløg kommer til live – foråret er på vej og dermed også påsken. For mange familier betyder det begyndelsen på en række hyggelige traditioner såsom at dekorere huset med påskepynt, klippe gækkebreve og gemme påskeæg. Påskeferien kan hurtigt gå med disse aktiviteter, og der skal selvfølgelig også være tid til at afholde påskefrokosten 2024. 

Det siges, at julen varer lige til påske. Dermed er påsken bestemt det tidspunkt på året, hvor vi trænger til at lade foråret komme inden døre, dække bordet med påskeliljer og nyde smagen af forårets spæde grøntsager. Du spørger måske med længsel i stemmen: ”Hvornår er det påske?”, hvilket vi godt kan forstå. I 2024 falder påsken i slutningen af marts, nærmere bestemt er påskedag i år søndag d. 31. marts. Påsken falder forskelligt fra år til år, da påskedag altid falder første søndag efter første fuldmåne efter forårsjævndøgnet. Af samme grund skifter datoen for fastelavn, Kristi himmelfart og pinse også fra år til år. 

Nu, hvor det er på plads, hvornår du skal invitere gæster til påskefrokost, så er det også nødvendigt at vide, hvorfor vi holder påske. Den kristne påske er baseret på den jødiske påskefejring, hvor den jødiske udvandring fra Egypten mindes ved blandt andet at spise et fælles påskemåltid bestående af et ofret lam, usyrede brød og bitre urter. Der er blandt andet herfra, at mange af os i dag mener, at lam hører sig til på en påskefrokostmenu. 
Den kristne påske adskiller sig fra den jødiske påske ved at se Jesu død og opstandelse som tegn på Guds frelse. Palmesøndag, skærtorsdag, langfredag og påskedag er helligdagene i påsken, som de fleste har styr på og ofte også en af de dage, hvor påsketraditioner holdes i hævd, og der inviteres til frokost med skønne forårsretter og påskemad.  

Mad ud af huset til påske 2024 

Hvad end du har påsketraditioner eller ej, så synes vi, at det er vigtigt at værne om gode relationer og samles med venner og familie over det gode måltid - brug da påskefrokosten som en god undskyldning. En middag med dejlig påskemad i solens begyndende varme er uden tvivl en god anledning til netop dette, hvor forårets bedste råvarer spiller hovedrollen i påskemenuen. Fyld påskebordet med blandt andet sprøde, milde asparges, danske rabarber, sild med smilende æg, lakserillette og selvfølgelig godt brød bagt på surdej. Meyers køkken leverer gerne påskefrokosten hjem til jer, så I kun skal lægge tid og kræfter i borddækning og hyggen. Meyers påskefrokost 2024 tilbyder både klassisk påskefrokostmenu samt en vegetarisk påskefrokost. Med påskefrokost ud af huset bliver det ikke nemmere at være værter for årets påskefrokost. 

Idéer til påske 

Imellem karrysild, påskelam og påskedessert kan I slå mave med diverse påskelege. Gå på jagt i haven efter påskeæg, eller vær kreativ med at puste æg. Prøv også at male påskeæg, så de kan indgå som dekorativ pynt på et smukt dækket middagsbord, og danne ramme om et lækkert påskebord, hvad end det er en klassisk eller vegetarisk påskefrokost. 

Ud over at påsken byder på en traditionel påskemiddag, så følger helligdagene også med, hvor familien har mulighed for, at lade dagene stå i familiens tegn. Problemet kan hermed opstå, når man hvert år skal tænke kreativt og finde på nye, sjove og spændende aktiviteter. Derfor har vi samlet gode idéer til en kreativ og hyggelig påske.  

Fold din kreative side ud og lav et gækkebrev, hvor du med flotte forårsfarver kan bidrage til påskestemningen. Til sidst kan du finde et digt og skrive dit navn med prikker og sende det med en fin påskelilje i kuverten. Hvis ikke modtageren gætter dit navn efter tre forsøg, må du få et påskeæg. Afsløres du, er det til gengæld dig, der må forære et påskeæg. 

Lav din egen påskepynt til bordet ud fra dine kreative evner eller find inspiration i flere DIY fra internettet. Pust og mal dine æg i forårenes farver, med påskekyllinger eller påskeliljer. Eller hvad med en udvidet version af æggejagt? Skriv på dine æg og læg dem ud i haven. Lad æggene lede til gåder og giv dine æggejægere lidt udfordring, før de når til æggeskatten.  

Pynt en flot kage med æg, forårsfarver og chokoladepynt, du selv laver. Det er kun fantasien, som sætter grænser.  

Påskemad til levering på Sjælland i 2024 

I 2024 leveres Meyers påskefrokost til Storkøbenhavn og omegn. Vores kokke har gentænkt en traditionel påskefrokost, så du vil finde genkendelige elementer, men også opleve nye smage til påskemenuen. Du vil også finde en vegetarisk påskefrokostmenu. Retterne til påskefrokosten fra Meyers køkken laves altid med udgangspunkt i sæsonens bedste råvarer og med tanke på miljø, dyrevelfærd og økologi. Det bidrager, efter vores mening, til den bedste helhedsoplevelse, hvis du bestiller påskefrokost ud af huset og markerer, at det for alvor er forår. Bestil påskefrokost til Storkøbenhavn og omegn.