Farvede påskeæg

Der er mange hyggelige påskeaktiviteter at tage fat på, når ferien nærmer sig, og en af dem er at farve eller male sine egne påskeæg med naturlige farver fra frugter, grøntsager og bær. Her viser vi dig, hvordan du selv kan lave dine farvede påskeæg.

Sådan laver du farvede æg

Hvis man vil farve og pynte sine egne æg, er det en god idé at puste dem eller koge dem, inden man går i gang. Derfra kan man begynde at udvælge i hjemmets grøntsagsudvalg, og benytte nogle af de grøntsager, der måske alligevel er blevet for trætte og triste til gryderne. Fremgangsmåden er meget simpel og let, så det er en oplagt familieaktivitet,
hvor alle kan være med.

Selve farveintensiteten på de færdige æg afhænger både af, hvilke typer frugt og grønt man vælger, men også hvor længe æggene får lov at ligge i farvelagen. I vores udgave har vi brugt rødkål, rødbede og gule løgskaller, men det kan naturligvis varieres, lige som man har lyst.

Fremgangsmåde  

Riv først dine grøntsager eller frugter på et rivejern.Kom dem nu i en gryde med 2 dl vand og lad det koge det op.
 
Kog det i omkring 1 minut, og lad det derefter køle af og trække i 30-40 minutter.

Sigt nu lagen ned i et glas, tilsæt 1 spsk. eddike og kom så ægget i.Lad æggene trække til de har fået den ønskede farve, og fisk dem derefter
op og læg dem til tørre.


"I dag er påskeæggene oftest lavet af chokolade. Men i gamle dage var det rigtige hønseæg, man forærede hinanden, gerne farvede og kunstfærdigt dekoreret"

 • Naturlige farver til dine æg

  Når du bevæger dig videre med pilen, kan du se hvilke grøntsager, frugter og bær, du for eksempel kan bruge.

 • Rødbede

 • Løg

 • Rødkål

 • Gulerod

 • Spinat

 • MAD UD AF HUSET

  Årets påskefrokost

  Levering i hele landet

  Bring de spirende forårsfornemmelser ind på bordet med en påskefrokost lavet på de allerbedste råvarer - leveret lige til døren.

  Se mere