Sådan tager vi ansvar for kloden og en grønnere madkultur

Kontakt os

Vi laver mad med mening, og vi er passionerede omkring at løfte helhedsoplevelsen, så råvarer, produktion og menuprofil også tilgodeser verden omkring os. Som madvirksomhed har vi et ansvar for at vise vejen for fremtidens madkultur og at skubbe vores måltidsvanerne i en grønnere retning – uden løftede pegefingre.

Der findes nemlig ikke et område for menneskelig aktivitet, som hænger tættere sammen med vores planets tilstand, end den måde, vi producerer og forbruger vores fødevarer på.

  • Råvarerne betyder mest

    Det er råvarerne, som sætter langt det største klimaaftryk, men det er også her, at det helt store forandringspotentiale ligger. Vi prioriterer lokale, økologiske råvarer i sæson – de smager af mest, de får årstiden ind på din tallerken, og de giver variation året igennem. Vi dyrker og aftager danske, økologiske bælgfrugter, der er en vigtig og klimavenlig proteinkilde, i det grønne køkken.

  • Mindre arealanvendelse

    Som madvirksomhed tager vi ansvar for at bevare og genoprette natur og biodiversitet både tæt på os og i de fjerne egne, hvor nogle af vores råvarer og indkøb komme fra. Vi arbejder derfor målrettet på at nedbringe det areal, der bruges til at producerer vores råvarer og derigennem give plads til vild natur.

  • Social ansvarlighed

    Vi ønsker at drive vores forretning med stor omtanke for alle de mennesker, der er involveret i rejsen fra jord til bord. Derfor sikrer vi gode og sikre arbejdsforhold for vores egne medarbejdere og beder vores leverandører garanterer, at alle menneskerettigheder og -arbejdstagerrettigheder er overholdt i produktionen af deres varer.

  • Madspild

    At mindske madspild er af afgørende betydning for at nedbringe aftrykket på natur og klima. Når vi spilder mad, går hele aftrykket fra jord til bord tabt, uden at vi har fået så meget som en enkelt kalorie ud af det. Der er desuden en række positive, afledte effekter ved at arbejde med madspild; spildt mad er spildte kroner, ved at undgå madspild får vi luft i budgettet til f.eks. at købe mere økologi, og vi får penge til endnu bedre råvarer, og så undgår vi det utilfredsstillende ved at smide mad ud, som kunne være blevet spist.

    I vores kantiner har vi i flere år målt systematisk på madspild, og vi træner og uddanner vores medarbejdere gennem særlige kurser i Meyers Madhus, der specifikt handler om at gå fra svind til merværdi.