Langbordsmiddag på Istedgade i København

I sommeren 2023 blev vi inviteret af Copenhagen Cooking og Distortion til at stå for en helt særlig menu til en langbordsmiddag på Istedgade i København.

  • Langbordsmiddag med kartoffeltema

    o En 4-retters menu, hvor kartofler indgik i alle retter. Fra kartoffelkompot med saltede stikkelsbær og kærnemælksdressing til kartoffelkager til dessert.

  • 120 gæster

    Gæster til Distortion kunne forud for gadefesten købe billet til langbordsmiddagen via Copenhagen Cooking.

  • Istedgade, København

    Middagen løb af stablen midt på Istedgade under en af Danmarks største gadefester, Distortion.

BAGGRUND

Årets tema for Copenhagen Cooking var at hylde kartoflen, og vi skabte derfor en 4-retters menu, hvor kartofler på den ene eller anden måde indgik i alle retter: Fra kartoffelpandekager med cremefraiche og tangperler til kartoffelkompot med saltede stikkelsbær og kærnemælksdressing - og selvfølgelig kartoffelkager til dessert.

Samarbejdet var en mulighed for – sammen med Copenhagen Cooking og Distortion – at skabe nye rum om maden og måltiderne, fortæller leder af Meyers eventcatering, Charlie Thybo:

“Når man rykker ud på gaden, giver det mulighed for at få nye ansigter med til bords, og så var vi glade for udfordringen i at skabe en hel menu med udgangspunkt i kartofler. Dels er det en skøn råvare, og dels skaber det en sjov kontrast, når man inviterer til festmiddag med noget så undseeligt som kartoflen i centrum og placerer middagen midt i Danmarks største gadefest – det var vi glade for at være en del af”.

MÅLSÆTNING

Eventen blev afholdt ved et langbord ned gennem Istedgade, og i dagens anledning havde serviceudlejerne fra Karens Bord pyntet op med balloner, blomster og perlestukne kartofler, inden de 120 gæster satte sig til bords.

Middagen blev afholdt, mens gadefesten Distortion udfoldede sig om langbordet og solen gik ned, og festivalchef Katja Seerup Clausen deltog selv i middagen.

”Langbordsmiddagen var den perfekte start på festivalsæsonen, og vi var meget glade for samarbejdet med Meyers: Gennem hele menuen satte de kartoflen i centrum på både velsmagende og overraskende manér, så ingen kunne være i tvivl om knoldens kvaliteter. Og så afviklede de eventen top professionelt, så vi følte os i trygge hænder, og mit team kunne læne sig tilbage og nyde aftenen”.

Katja Seerup Clausen, festivalchef