Julefrokost Viborg


Bestil julefrokost ud af huset i Viborg. Meyers kokke har sammensat en fantastisk julefrokost, som leveres lige til døren. Vi leverer Julefrokosten til Viborg, Løgstrup, Skals, Tjele, Bjerringbro, Kjellerup, Karup J og mange flere byer i omegnen. 

Lad os sørge for menuen, så du får mere tid til julehygge. 
 

  • Høj kvalitet og smag

    Vores kokke tilbereder menuer af ærlige sæsonråvarer, som strutter af smag og kærlighed.

  • Leveret lige til døren

    Vi leverer maden på fade og skåle i Viborg og omegn, så du trygt kan læne dig tilbage.

  • Professionelle kokke og tjenere

    Vi kan også hjælpe med kokke og tjenere, der kan anrette, servere og stå for opvasken.

Julefrokostens oprindelse 

Når december nærmer sig, er vi mange, som glæder sig til de festlige julefrokoster. Vi samles med vores kollegaer, venner eller familie. Vi samles om julehygge, og der er uden tvivl en masse traditioner, der skal genleves til årets julefrokost. Vi kan vist alle blive enige om, at maden til julefrokosten er absolut essentiel. Der skal serveres den genkendelige og klassiske store menu samt lidt forfriskende til ganen, før vi kan kalde det en julefrokost.

Men det er måske ikke alle der ved, hvornår og hvordan traditionen med julefrokoster egentlig startede her i Danmark.

Vi har ikke en præcis dato, men ideen med julefrokosten opstod i efterkrigstiden. Det er dog en noget forsimplet version af julefrokosten, vi møder dengang. Når man havde færdiggjort arbejdet den 24. december blev man for en kort stund inviteret ind til chefen til et glas portvin og et stykke kransekage, så man kunne ønske hinanden glædelig jul. Efter den korte stund med chefen skyndte de fleste sig hjem til familien for at nyde juleaften.

Det var først senere, at julefrokosten blev til et større arrangement, hvor man annullerede hierarkiet og sad til bords med chefen. 

Traditionen forbliver og vi mødes stadig for at fejre fælleskabet, ønske hinanden god jul og nyde julefrokost menuen.  

Julefrokost ud af huset i Viborg 

December er en travl tid på året og for mange endda en af årets travleste måneder. Det vrimler med folk i butikkerne, der også er ved at krydse af på de lange indkøbslister. Der er altid mange ting, som lige skal ordnes i den måned, men julehyggen er noget, vi alle gerne vil finde tiden til og prioritere. 

Skal du holde jul i Viborg, og er du så heldig at stå for julefrokosten i år? Du kan slippe for indkøb i timevis i supermarkederne, uendelige to do-lister og et kaotisk køkken ved at lade vores kokke tilberede maden til din julefrokost. Du serverer en fantastisk menu, og du kan slappe af og lade julefreden indfinde sig.

Det er dejlig nemt at bestille julefrokost menu ud af huset, og du får mere tid med dine kære i december måned. Hvis det frister kan du læse mere om vores traditionelle julefrokost menu eller vores vegetariske udgave

Meyers julefrokost menu 2021

Vi holder meget af julen og glæder os specielt til de fantastiske juleretter, som hører julen til. Vores traditionelle julefrokost består af 12 klassiske retter. 

En af klassikerne til julefrokosten er fisken, og vi serverer to forskellige slags. Det ene er den klassiske gravad laks, som vi har nyfortolket en smule så du får laksen med enebær, fennikelfrø og dild hertil rævesauce. Den anden ret er en gammeldags modnede sild med rødløg, kapers og dild, som vi serverer med en lækker karrycreme med friske Lilleø-æbler og bladselleri. Vi holder fast i de traditionelle elementer fra julefrokosten, men introducerer også nogle lækre nyfortolkninger i retterne.  

Efter fisken serveres den lune del af menuen, som indledes med lune frikadeller med syltede agurker fra Samsø. Retterne er akkompagneret af vores økologiske rugbrød og ølandshvedebrød. 

Derefter står de møre og saftige confiterede andelår på spil, som serveres med en kraftig andeskysovs og julekrydret rødkål kogt med kirsebæreddike. Dertil får I små danske kartofler, som vi har vendt med lækker brunet smør, persille og havsalt. De fungerer særligt godt til at samle de sidste dråber af den overskydende sovs fra tallerkenen. Som det friske indslag til menuen har vi både langtidsstegte gulerødder samt en frisk fyldig salat med grønkål, citrusfrugter og ristede valnødder. 

Nogen har måske brug for en pause inden den næste ret, mens andre vil mene, at dessertmaven altid har plads til søde sager. Julefrokosten afsluttes naturligvis med en risalamande. Vi har lavet en luftig risalamande, som serveres med hjemmelavet kirsebærsauce, som vi har smagt til med kardemomme og kanel for at få den helt rigtige julesmag frem. Denne toppes med et drys af sukkerristede mandler. Der er naturligvis også en hel mandel til desserten, så den heldige vinder kan kåres. 

Det var en beskrivelse af vores julefrokost menu 2021. Du kan nemt og hurtigt bestille mad ud af huset Viborg.

Vores kokke har også sammensat en veltilberedt vegetar julefrokost menu, som du kan læse mere om her: Vegetarisk julefrokost 2021

Levering af julefrokost Viborg 

Julefrokosten ud af huset leveres i hele landet anrettet på fade og i skåle eller i engangsemballage. Vi sørger selvfølgelig for at afhente brugt service, og det er på et selvvalgt tidspunkt op til 3 dage efter julefrokosten.