Meyers brød og kager

Vi elsker bagning, og hver eneste dag står vores bagere tidligt op for at ælte, hæve og bage alle de brød og boller, som du finder på hylderne i vores bagerier. Økologi, nordiske kornsorter og omhyggelighed er nøgleordene for al vores brødproduktion, og vi deler gerne ud af vores opskrifter og bageteknikker.

VORES BAGEFILOSOFI

Når du besøger vores bageri, møder du derfor altid en flok bagere, som elsker deres fag, og som er stolte over at bage brød og kager med råvarer af højeste kvalitet lige der, hvor du henter det. Til alle vores brød bruger vi økologisk mel fordi vi mener, at økologi giver både større bageglæde og mere velsmagende resultater. 

At bage med økologisk mel betyder derfor ikke kun noget for dit brød og din sundhed – det betyder også noget for vores fælles jordklode.
Korn dyrket økologisk, har et naturligt højt indhold af protein og en god glutenkvalitet, er mere næringsrigt og smager af mere.

Har du brug for at godt bageråd, er du altid velkommen til at spørge bagermesteren i bageriet. Og skulle din surdej svigte, så har vi altid en bøtte stående på hylden sammen med maltsirup, hævekurve, mel, kerner og andre gode sager til hjemmebageriet. 


Vores konsorter

Hvede
Kornet, vi bruger til dette mel, er en balanceret blanding af forskellige hvedesorter, både ældre og nye, hvilket giver et aromatisk mel med et højt proteinindhold, god glutenkvalitet og fine bage-egenskaber.

Purpurhvede
En hvedesort med stor aroma, fremragende bageegenskaber og et højt indhold af det rød-lilla anthocyanin i kliddet, hvilket giver fuldkornsmelet og dermed brød bagt af purpurhvede et lilla skær. Anthocyanin findes også i fx rødkål og brombær og anses for at virke som antioxidant.

Rug
Rug er sundt, velsmagende, og brød af rugmel holder sig friskt og saftigt længe. Rugbrød er den stabile motor, som har været omdrejningspunkt for den brede befolknings ernæring siden middelalderen. Dyrkning af rug, og dermed udbredelsen af rugbrød, passer perfekt til det nordiske klimas kølige og fugtige somre.

Emmer
Emmer er den urhvede, som fulgte efter enkorn. Fra 4.000-500 f.Kr. var det en af de vigtigste kornarter i Danmark. Emmer har en hårdere kerne end enkorn, og derfor er den lidt nemmere at bage med, men vi blander den også med hvede for at få et mere luftigt brød. Emmer giver brødet en mørkere krumme og en rigtig fin og aromatisk smag. 

Ølandshvede
Hvede fra Øland i Sverige med en udtalt sødme og kornaroma. Det høje indhold af protein og gluten giver mulighed for deje med stor elasticitet og brød, der holder sig saftigt længe. Ølandshvede er en af de oprindelige, nordiske hvedetyper.