Vores brød mætter mennesker efter lukketid

Brød og kager fra Meyers Bagerier, som ikke er røget i poserne til salg via YourLocal, doneres til en række forskellige organisationens herberger og varmestuer i København. For os er det sund fornuft at bekæmpe madspild, og hvis den målsætning samtidig kan gøre en forskel for nogle af samfundets mest udsatte, står vi med en lille succesfortælling.

Når bageren b(r)yder brød i velgørenhedens navn

Meyers Bageri i Classensgade samarbejder med Mændenes Hjem, som hver dag henter overskydende brød og kager med til huset på Vesterbro.

En tidligere beboer fra netop Mændenes Hjem henter overskudsvarer fra Meyers Bageri på Amagerbrogade og i Store Kongensgade. De fordeles sammen med andre varer til økonomisk udsatte familier gennem foreningen Næstehjælperne. Her ved man, at selv en lille smule mad kan gøre en stor forskel, når man kæmper mod kontanthjælpsloft, psykisk sygdom, stofmisbrug, hjemløshed og deslige.

Hos Meyers Bageri i Jægersborggade har vi gennem flere år givet overskudsvarer videre til Kirkens Korshærs opholdssted for hjemløse i Hillerødgade. Her kommer 140 mænd og kvinder hver dag, og de, som melder sig til at hente brød og kager til resten af hjemmet, får en ekstra erkendtlighed.


Læs mere om Mændenes Hjem, Næstehjælperne og Kirkens Korshær. Her kan du også læse om, hvordan du selv kan engagere dig eller støtte initiativerne.

Det kræver nemlig ikke nødvendigvis bagværk at bryde brød med dem, som trænger.