Tilbage til opskrifter

Sufeed channa - morgencurry med spicy agurkesalat

I Danmark er forestillingen om, hvad der kan spises til morgenmad, relativt begrænset. Det her er traditionel morgenmad fra den pakistanske del af Punjab-regionen – fyldt med krydderier men stadig med en mild og rund smag. Hvis du ikke vil spise den til morgenmad, er den heldigvis skøn på alle tider af døgnet. 

Sådan gør du

Sufeed channa

Udblød kikærterne i de to liter vand i mindst 5 timer, gerne natten over. Kog dem i udblødningsvandet, til de er godt møre og relativt let kan knuses mellem tommel- og pegefingeren – ca. 45-50 minutter. Gem 2 dl kogevand. Snit løgene. Steg dem i olien ved lav til mellem varme, til de bliver godt gyldne – tag dig god tid, 10-15 minutter. Tilsæt revet hvidløg og ingefær, og lad det stege med nogle minutter. Tilsæt grofthakkede tomater og chilier i tynde ringe, sammen med 1-2 dl af kogevandet, og lad det simre ca. 10 minutter under omrøring, til væden har tyknet lidt omkring kikærterne. Tilsæt spidskommen, chilipulver, gurkemeje, koriander, bukkehornsfrø og garam masala, og rør godt rundt. Læg låg på gryden, og lad det småsimre endnu 5 minutter. Smag til med salt.

Agurkesalat

Halvér agurkerne på langs, og skrab frøene ud med en teske. Skær igennem på langs en gang til, og skær i skiver. Bland finthakket chili, grofthakkede jordnødder og halvdelen af kokosmelet med agurkerne i en skål sammen med saften af en limefrugt og lidt sukker. Varm ghee op i en lille kasserolle, og tilsæt sennepsfrø, spidskommenfrø og halvdelen af kokosmelet. Så snart det begynder at poppe, så sluk for varmen. Lad krydderilagen køle ned, og bland den med agurkerne sammen med hakket mynte. Smag til med lidt salt.

Server retten med agurkesalaten og kogte ris eller roti.

Ingredienser

Sufeed channa

400 g tørrede kikærter
2 liter vand
4 løg
3 fed hvidløg
1 spsk ingefær
5 spsk vindruekerneolie
6 tomater
2 grønne chilifrugter
2 spsk stødt spidskommen
1 tsk chilipulver
1 tsk stødt gurkemeje
1 tsk stødt koriander
1 tsk stødt bukkehornsfrø
½ tsk garam masala

Agurkesalat

1 lille agurk
1 lille grøn chili
1 håndfuld jordnødder
25 g kokosmel
1 lime
½ tsk sukker
½ tsk spidskommenfrø
2 spsk ghee (eller smør, klaret)
½ tsk sennepsfrø
Salt
1 håndfuld frisk mynte

Desuden

1 håndfuld frisk mynte
Kogte basmatiris eller roti

Find opskriften i Grønne proteiner

Find bogen her