Tilbage til opskrifter

Glutenfri sankthanskage med jordbær

  • Sankthanskage

Sådan gør du

Bunde

Kom mandlerne i en 160º varm ovn, og rist dem i 8-10 minutter, indtil de er gyldne og dufter dejligt. Tag dem ud, og lad dem køle af. Hak så de ristede mandler groft i en foodprocessor eller med en kniv.

Pisk imens æggehvider og sukker til marengs – tilsæt sukkeret lidt ad gangen, og pisk, til marengsen er blank og glat. Hak chokoladen groft, og bland chokoladen og de hakkede mandler i marengsen.

Tegn 2 cirkler (ca. 26 cm i diameter) på et stykke bagepapir på en bageplade, og fordel mandelmarengsen på dem – brug en dejskraber til at brede marengsen pænt ud. Bag bundene i ovnen ved 170º i ca. 15 min., så de er sprøde og gyldne udenpå, og stadig lidt bløde i midten. Tag bundene ud, og lad dem køle dem af. Når bundene er afkølet, så løsn dem forsigtigt fra bagepapiret, og læg dem over på et fad.

Fyld

Skyl jordbærrene så lidt som muligt, og kun hvis de er meget beskidte, og nip derefter de grønne haser af (jordbær suger vand til sig – og det forstærkes, hvis du skyller dem, efter at haserne er fjernet).

Skær jordbærrene ud i halve, og fordel dem ud over bundene sammen med letpisket flødeskum og lidt citronmelisse. Du kan enten lave 2 åbne kager eller lægge bundene oven på hinanden, så du får 1 lagkage.

Server straks, mens marengsen er sprød og dejlig.

Ingredienser

Bunde

130 g mandler
2 æggehvider
130 g flormelis
100 g 70% chokolade (f.eks. Valrhona Manjari)

Fyld

300 g danske jordbær
2 dl piskefløde
citronmelisse