• Romkugler med chokolade

En god romkugle får man gerne ved at mixe daggammelt winerbrød og kagerester med syltetøj og kakao. Karisma og skønhed kommer fra variationen i hovedingredienserne – ikke to gode romkugler er ens.

Sådan gør du

Romkuglemasse

Hak winerbrød og kagerester med en kniv og kør det sammen med resten af ingredienserne til en romkuglemasse på en røremaskine med dejkrog.

Tril til passende størrelse romkugler og sæt på køl. (Hvis massen er for blød til at trille, så sæt den på køl og prøv igen et par timer senere).

Topping

Smelt chokoladen, så den kun lige akkurat er smeltet og tyktflydende. Hav de forskellige toppings klar i små skåle. Sæt romkuglerne på et spyd, dyp i chokolade og dyp så i topping.

Ingredienser

Romkuglemasse

500 g daggammelt wienerbrød og evt. også kagerester
Evt. en smule vand
2 dl hindbærmarmelade eller anden marmelade
2 spsk kakaopulver
½ dl rom

Topping

200 g chokolade (hvid, mælk eller mørk)
Forskellige hakkede nødder
kokosmel farvet med frugtfarve